Σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού περιθαλπομένων και εργαζομένων του μεγαλύτερου φορέα πρόνοιας της χώρας, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΜ).

Συνολικά 550 περιθαλπόμενοι και εργαζόμενοι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου σε μια διαδικασία που πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του ΕΟΔΥ, ο οποίος στηρίζει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας την προσπάθεια του ΚΚΠΠΚΜ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου, με τακτικά τεστ στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του φορέα. Τα τεστ, οι έλεγχοι και η αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και πρόληψης θα συνεχιστούν απαρέγκλιτα και χωρίς καμία χαλάρωση, όπως αναφέρει το Κέντρο, ακόμη και μετά την λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Οι δομές και τα παραρτήματα του ΚΚΠΠΚΜ όπου έγιναν οι εμβολιασμοί είναι τα ακόλουθα: το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη δομή του Κέντρου, o Οίκος Ευγηρίας-Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων του Κιλκίς, το παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος», το παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «ΙΑΑ» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών και το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σιδηροκάστρου.

«Δεν κάνουμε καμία έκπτωση με την υγεία και ασφάλεια των περιθαλπομένων και εργαζομένων μας. Σε ένα σημείο καμπής για την πορεία της πανδημίας, το ΚΚΠΠΚΜ κατάφερε να δρομολογήσει και να ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εμβολιασμών και έτσι δίνουμε το πιο αποφασιστικό χτύπημα στον κορωνοϊό» ανέφερε σχετικά η πρόεδρος του φορέα, Βίκη Νάκου, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους του Κέντρου, τον ΕΟΔΥ και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την υποστήριξη και την αμέριστη συνδρομή.