Έξαρση σημειώνεται στις ορθοπρωκτικές παθήσεις, όπως η αιμορροϊδοπάθεια, το ορθοπρωκτικό συρίγγιο, η ραγάδα δακτυλίου και η κύστη κόκκυγος, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των απανωτών lockdown.

Δεν ήταν λίγοι οι ασθενείς που τους τελευταίους μήνες έκαναν γνωστό στον γιατρό τους πως εμφάνισαν συμπτώματα που σχετίζονται με τις ορθοπρωκτικές παθήσεις ή πως σημειώθηκε επιδείνωση υφιστάμενης πάθησης.

Σύμφωνα με τον Δρ Αναστάσιο Παπαδόπουλο, Χειρουργό – Πρωκτολόγο, επικεφαλής του Proctology Center, η έξαρση στις εν λόγω παθήσεις κατά την περίοδο της πανδημίας οφείλεται σε μια σειρά από αίτια.

Ειδικότερα, οι νέες διατροφικές συνήθειες αποτελούν ένα βασικό πρόβλημα. Η κακή διατροφή με την κατανάλωση comfort food, που είναι συνήθως πιο λιπαρό και ανθυγιεινό, ως μέσου καταπολέμησης του άγχους, η αύξηση της κρεατοφαγίας και η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών ή αλκοόλ συμβάλλουν, ώστε να πυροδοτηθούν ορθοπρωκτικά προβλήματα.

 

Αντιμετωπίστε τις ορθοπρωκτικές παθήσεις τώρα

Με δεδομένη τη συνέχιση της πανδημίας και τις συνεχόμενες καραντίνες συνιστάται η άμεση αντιμετώπιση των ορθοπρωκτικών παθήσεων.

«Το Proctology Center αντιμετωπίζει γρήγορα, ανώδυνα και αποτελεσματικά τις εν λόγω παθήσεις, με απόλυτη υγειονομική ασφάλεια, με πολύ λίγο χρόνο παραμονής στην κλινική σε προστατευμένο περιβάλλον.

Μάλιστα, στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι τεχνικές θεραπείας που εφαρμόζουμε απαιτούν ελάχιστο χρόνο χειρουργικής επέμβασης, μόλις 15 λεπτά, εκτελούνται με τοπική αναισθησία, που μπορεί να χρειαστεί και μικρή καταστολή (μέθη) κι ο ασθενής εξέρχεται αυθημερόν, ελάχιστες ώρες μετά την επέμβαση», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως εξηγεί, η επέμβαση διενεργείται με την πιο σύγχρονη μορφή ενέργειας (χειρουργικά εργαλεία), Laser, μαχαίρι υπερήχων (Ultracision, Ligasure), σε υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους ασθενείς.

Δίνεται έτσι λύση στο πρόβλημα μια για πάντα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες, ξεχνώντας οριστικά τον πόνο.

 

 

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ορθοπρωκτικές

INFO!

Δρ Αναστάσιος Παπαδόπουλος

Γενικός Χειρουργός – Πρωκτολόγος

www.proctologycenter.gr