Ένα «όπλο» στην «φαρέτρα» τους θα έχουν οι θεράποντες ασθενών με Πάρκινσον χάρη στην εφαρμογή ενός πρωτόκολλου μουσικοκινητικής αγωγής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τους επόμενους μήνες ασθενείς με Πάρκισον θα μπορούν να επωφεληθούν από το πρωτόκολλο «Ακούστε, Νιώστε, Κινηθείτε και Εκφραστείτε Μαζί μας».

Το   εγχείρημα υλοποιείται σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του Wolverhampton της Μ. Βρετανίας, το Federal do Rio Grande do Sul της Βραζιλίας, το τμήμα Μοριακής Ιατρικής του ινστιτούτου Κarolinska της Σουηδίας, καθώς και της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Με βάση επιστημονική βιβλιογραφία, εκτιμάται πως η ρυθμική βάδιση βελτιώνει αξιοποιώντας εξωτερικά ερεθίσματα, δηλαδή συντονίζοντας τα βήματα των ασθενών με τον ρυθμό της μουσικής τους ασθενείς με Πάρκισον. Οι εν λόγω ασθενείς αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, όπως είναι ο αποσυντονισμός της βάδισης εξαιτίας  συσπάσεων των μυών που  εμποδίζουν τις αρθρώσεις να λειτουργήσουν κανονικά,  με αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο εσωτερικός ρυθμός. Έως τώρα η μουσικοκινητική αγωγή εφαρμόζεται σε παιδιά. Ωστόσο θεωρείται ότι  πως το πρωτοποριακό αυτό πρωτόκολλο μουσικοκινητικής αγωγής θα αναβαθμίσει τη ποιότητας ζωής  των πασχόντων που θα λάβουν μέρος.