ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Κερδίζει τη «μάχη» με το τοπικό πάχος

Θέλετε να απαλλαγείτε από το επίμονο τοπικό πάχος και δεν μπορείτε; Έχετε δοκιμάσει διατροφή και γυμναστική και δεν βλέπετε αποτελέσματα;

Η λύση βρίσκεται στην πλαστική χειρουργική, που μπορεί να… μεταμορφώσει ένα σώμα, με σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, αλλά και με μη επεμβατικές θεραπείες.

 

Σύμμαχος η πλαστική χειρουργική στη μάχη με το τοπικό πάχος

Σύμφωνα με τον Πλαστικό Χειρουργό, Αλέξανδρο Παπασταύρου, επιστημονικό υπεύθυνο του ιατρείου Plastic Clinic, η επίτευξη ενός καλλίγραμμου και καλοσχηματισμένου σώματος απαιτεί συνδυασμό καλής διατροφής και άσκησης. Ανεξάρτητα, όμως, από το επίπεδο καλής φυσικής κατάστασης και τη σωστή διατροφή, υπάρχουν μέρη του σώματος που συγκεντρώνουν δυσανάλογα τοπικό λίπος όπως είναι τα λεγόμενα «ψωμάκια» για τις γυναίκες και το αντιαισθητικό «σωσίβιο» για τους άνδρες.

Το τοπικό πάχος ταλαιπωρεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες και μπορεί να εντοπιστεί σε διάφορα σημεία του σώματος: η κοιλιά, οι μηροί και το εσωτερικό τους, οι γλουτοί, οι βραχίονες, ο λαιμός, τα γόνατα, ακόμα και η πλάτη είναι οι συνήθεις «ύποπτοι» για το τοπικό πάχος. Η υπερβολική συσσώρευση λιπώδους ιστού στα σημεία αυτά πλήττει συνήθως την ψυχολογία του ασθενούς, μπορεί όμως να οδηγήσει, πέραν των αισθητικών, και σε λειτουργικά προβλήματα.

Η λιποαναρρόφηση είναι η λύση

Η λιποαναρρόφηση είναι η πλέον αποδοτική μέθοδος της πλαστικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζεται ειδικά για την αναρρόφηση και την ανακατανομή του τοπικού λίπους, το οποίο δεν μπορεί να εξαφανιστεί ούτε με τη φυσική άσκηση ούτε με τη δίαιτα.

«Κατά την επέμβαση αυτή γίνεται αναρρόφηση του περίσσιου λιπώδους ιστού με διάφορους τρόπους: από αναρροφητήρες και κάνουλες μέχρι υπέρηχους, laser και ραδιοσυχνότητες, μέσω πολύ μικρών τομών. Με τη λιποαναρρόφηση η βελτίωση των υπό στόχευση περιοχών είναι εμφανής και μάλιστα άμεσα», υπογραμμίζει ο κ. Παπασταύρου.

 

Γίνεται και χωρίς νυστέρι

Πέραν της χειρουργικής αντιμετώπισης του τοπικού πάχους υπάρχουν και μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές λιποδιάλυσης.

Οι τεχνικές αυτές εστιάζουν στη διάλυση του λίπους και όχι στην αναρρόφησή του. Το λίπος στη συνέχεια απορροφάται από το λεμφικό σύστημα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η ενέσιμη λιποδιάλυση, η κρυολιπόλυση και η μεσοθεραπεία λιπόλυσης.

Στην ενέσιμη λιποδιάλυση εγχύεται ένα ειδικό διάλυμα που αποδομεί την κυτταρική δομή των λιποκυττάρων, το περιεχόμενό τους απελευθερώνεται και απομακρύνεται μέσω του λεμφικού συστήματος με την πάροδο των μηνών. Στην κρυολιπόλυση καταστρέφεται με την ψύξη ένα μέρος των λιποκυττάρων και το περιεχόμενό τους στη συνέχεια απορροφάται από το λεμφικό σύστημα. Τέλος, στη μεσοθεραπεία λιπόλυσης εγχύονται στο υποδόριο στρώμα διαλύματα ειδικών ουσιών για τη λιπόλυση.

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

 

Power Liposuction

Στο Plastic Clinic εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες τεχνικές καταπολέμησης του τοπικού πάχους, όπως το Power Liposuction. Στηρίζεται στην λιποαναρρόφηση μέσω ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτων εργαλείων (ατραυματικές κάνουλες) που αναρροφούν το λίπος με τον πλέον ευγενή τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρχει τραυματισμός και πόνος για το σώμα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασταύρου, πρόκειται για μια ανώδυνη επέμβαση που προσφέρει ένα καλλίγραμμο-σμιλευμένο σώμα σε μια ώρα.

 

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι η:

  • Συντόμευση του επεμβατικού χρόνου
  • Ελαχιστοποίηση του πόνου και των μετεγχειρητικών οιδημάτων και μωλώπων
  • Καλύτερη εμφάνιση του δέρματος, εφόσον αφαιρεί μόνο τον λιπώδη ιστό και «σέβεται» τους υπολοίπους.

 

High Definition Lipoplasty

Η επόμενη μέρα στην πλαστική χειρουργική. Όσο για την επόμενη μέρα της πλαστικής χειρουργικής στη «μάχη» της με το τοπικό πάχος αυτή ακούει στο όνομα χειρουργική λιπογλυπτική και αφορά στην αφαίρεση του λίπους με λεπτεπίλεπτες κάνουλες.

Πρόκειται για συσκευές ιδιαίτερα εξειδικευμένες και πολύπλοκες που εξασφαλίζουν -με τη συνεχή παλμική τους κίνηση- τη φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος μιας και το δέρμα μετά την λιποαναρρόφηση δεν έχει καμία διαφορά από μια μη λιποαναρροφημένη περιοχή, είναι δηλαδή απόλυτα φυσικό.

«Η τεχνική που χρησιμοποιούμε είναι ένας συνδυασμός λιποπλαστικής και λιπογλυπτικής και ονομάζεται μηχανικά υποβοηθούμενη μικροδικτυωτή λιποπλαστική. Ο άριστος και ενδελεχής προεγχειρητικός σχεδιασμός και η χρήση όλων των προηγούμενων τεχνικών συνδυαστικά προσφέρουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά λεπτομερές γι’ αυτό και σήμερα μιλάμε μόνο για Υψηλής Ευκρίνειας Λιποπλαστική (High Definition Lipoplasty)», διευκρινίζει ο κ. Παπασταύρου.