Άνοιξε ο δρόμος για τη Δωρεάν συντήρηση και επισκευή 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», καθώς υπεγράφη η συγκεκριμένη σύμβαση από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Η σύμβαση αποτελεί το δεύτερο σκέλος της βασικής δωρεάς και προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή για 8 χρόνια, μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης, 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 26 ασθενοφόρων 4Χ4, καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου, που είχε προσφέρει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από το 2017, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Κινδύνευε η σύμβαση

«Επιλύθηκε ένα σοβαρό αλλά και νευραλγικό επιχειρησιακό ζήτημα για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κικίλια, ήταν μια σύμβαση που διέτρεχε τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί, καθώς -αν και προβλεπόταν στη βασική δωρεά- δεν είχε ενεργοποιηθεί επί δύο ολόκληρα χρόνια και έγινε πράξη «χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, με το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας». «Τίθενται, πλέον, οι βάσεις της απαιτούμενης βελτίωσης, αλλά και της στοχευμένης ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. Ευχαρίστησε δε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την έμπρακτη στήριξή του στο δημόσιο σύστημα υγείας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο.