Δυο ημέρες είναι στον αέρα η πλατφόρμα prosopikos.gov.gr προκειμένου οι πολίτες να αντλούν πληροφορίες για το θεσμό

 

Όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας μέσω της πλατφόρμας: prosopikos.gov.gr, οι πολίτες, έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό και να ενημερώνονται για:

Τις δωρεάν παροχές που προσφέρει ο προσωπικός γιατρός

Τη διαδικασία εγγραφής στον νέο θεσμό

Τη διαδικασία για να προγραμματίσουν και να κλείσουν το ηλεκτρονικό ραντεβού τους.

Παράλληλα, δίνονται όλες οι πληροφορίες για την υλοποίηση του νέου θεσμού μέσω συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τις παροχές που προσφέρει ο προσωπικός γιατρός.

Στην νέα ιστοσελίδα θα μπορούν να μπαίνουν και οι γιατροί για να κατευθύνονται στην ιστοσελίδα εγγραφής τους, και να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν.

Επιπλέον, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία του θεσμού και τη συμμετοχή των πολιτών και των γιατρών σε αυτόν.

Ένας στους δυο χωρίς προσωπικό γιατρό

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή, από τους 8.866.609 δικαιούχους πολίτες από 17 ετών και άνω:

4.539.704 πολίτες (51,2%) είναι εγγεγραμμένοι

4.326.905 πολίτες (48,8%) δεν έχουν γιατρό

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει πως σχεδόν ο 1 στους 2 πολίτες παραμένει χωρίς προσωπικό γιατρό.

Με βάση τα ίδια στατιστικά δεδομένα, έως και την 1η Νοεμβρίου, συνολικά στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.333 γιατροί, εκ των οποίων οι 2.251 είναι γιατροί των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ενδεικτικό είναι ότι στην ηλικιακή κατηγορία 17-49 ετών, έχει πραγματοποιήσει εγγραφή το 38% των δικαιούχων, ενώ το 62% παραμένει μη εγγεγραμμένο.