Με δωρεά της οικογένειας Χατζηπατέρα δημιουργείται η ψηφιακή ιατρική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα

Στα πλαίσια του 45ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου που θα διεξαχθεί 15-18 Μαΐου στην Αθήνα θα δημιουργηθεί η πρώτη ψηφιακή ιατρική βιβλιοθήκη στη χώρα μας. Στόχος είναι να προωθηθεί η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Η υλοποίηση του σχεδίου έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εντευκτηρίου προς χρήση από όλες τις επιστημονικές εταιρείες. Η Ιατρική Εταιρεία στοχεύει στη διασύνδεση των ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών όλων των νοσοκομείων μέσω αυτής της πλατφόρμας. Σήμερα, οι δομές αυτές υπολειτουργούν λόγω οικονομικού κωλύματος και υποχρηματοδότησης.

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται από το σύλλογο βιβλιοθηκονόμων, οι φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Πρωταρχικός στόχος είναι οι γιατροί στη χώρα μας να ενημερώνονται για όλες τις ιατρικές εξελίξεις και τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα τους.

 

Η θεματολογία του Ιατρικού Συνεδρίου

Το 45ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο θέτει στον επίκεντρο την προαγωγή της δημόσιας υγείας και της προληπτικής ιατρικής. Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθεί ο εξορθολογισμός των δαπανών μέσω τεκμηριωμένων κλινικών πρακτικών προς όφελος των ασθενών.

Ενδεικτικά, μεταξύ της θεματολογίας βρίσκονται η Δημόσια ή η Ιδιωτική περίθαλψη, η νέα νομοθεσία για την Πρωτοβάθμια Υγεία στη χώρα μας, τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και το όφελός τους προς τους ασθενείς, καθώς και καινοτόμες θεραπείες και τεχνολογίες.

Ενημερωθείτε εδώ για το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

Πηγή: iatropedia