Πρωτοπορία, τεχνολογία αιχμής και σύγχρονος εξοπλισμός είναι τα τρία χαρακτηριστικά που διέπουν το Οφθαλμολογικό Κέντρο της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, EyeRobotica. Τα μηχανήματά του πάνε την οφθαλμολογία ένα βήμα μπροστά και βοηθούν τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν γρήγορα και εύκολα τα προβλήματα όρασης που δημιουργούν παθήσεις όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός, η πρεσβυωπία, ο κερατόκωνος, ο καταρράκτης κλπ.

 

Άλμα με το WaveLight® EX500

Σύμφωνα με τον Δρα Αντώνη Αριστείδου Χειρουργό Οφθαλμίατρο  και επιστημονικό υπεύθυνο του EyeRobotica, στη λογική αυτή κινείται το νέο υπερσύγχρονο Laser μυωπίας  WaveLight® EX500, που κατασκευασμένο με την αξιόπιστη τεχνολογία της WaveLight® excimer, αποτελεί ουσιαστικά το επόμενο άλμα προς τα εμπρός στη γρήγορη και ακριβή διάθλαση των  θεραπειών με λέιζερ.

 

Το WaveLight® EX500 είναι ταχύτατο, με εξαιρετικά αποτελέσματα και έχει μέσο χρόνο θεραπείας 1,4 δευτερόλεπτα ανά βαθμό μυωπίας. Η δε WaveLight® Διαθλαστική Suite είναι η πιο γρήγορη διαθλαστική χειρουργική πλατφόρμα διαθέσιμη στις ΗΠΑ. Με το νέο αυτό μηχάνημα εκτελούνται δύο χειρουργικές επεμβάσεις:

 

1.Μέθοδος LASIK

Η μέθοδος LASIK είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία διενεργείται σε δύο στάδια. Αρχικά, με ένα ειδικό  Laser ανασηκώνεται ένας λεπτός κρημνός του κερατοειδή. Έπειτα, ένα δεύτερο μηχάνημα, το ExcimerLaser, αλλάζει την καμπυλότητα του κερατοειδή για να διορθώσει το διαθλαστικό σφάλμα. Ο κρημνός επανατοποθετείται και κλείνει χωρίς ραφές μετά από λίγα λεπτά. Οφθαλμικές σταγόνες ενσταλάζονται στο μάτι, για να διευκολύνουν τη θεραπευτική διαδικασία. Η αποκατάσταση της όρασης είναι χαρακτηριστικά γρήγορη και υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου μετεγχειρητική ενόχληση. Η αντικατάσταση των κλασικών μικροκερατόμων με τους νεότερους Laser μικροκερατόμους οδήγησε στη χρήση του διεθνούς όρου Femto LASIK.

 

2.Μέθοδος PRK

Η επιφανειακή μέθοδος PRK διορθώνει σχετικά χαμηλού βαθμού μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό. Στη PRK το επιθήλιο, δηλαδή το στρώμα των κυττάρων που καλύπτουν τον κερατοειδή χιτώνα, αφαιρείται, και το Excimer Laser αλλάζει την καμπυλότητα του κερατοειδή για να διορθώσει το διαθλαστικό σφάλμα. Ένας φακός επαφής τοποθετείται στο τέλος της επέμβασης για να επιταχύνει την επιθηλιοποίηση, η οποία διαρκεί συνήθως 3-4 ημέρες. H PRK συστήνεται ως μέθοδος επιλογής αντί της LASIK για τους ανθρώπους που έχουν λεπτούς κερατοειδείς, καθώς και για διόρθωση μικρού ή μετρίου διαθλαστικού σφάλματος.

Η καινοτομία του κερατοειδικού Cross-Linking

Τα τελευταία χρόνια μια καινούρια μέθοδος αντιμετώπισης του κερατόκωνου ήρθε στο προσκήνιο μετά τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές: η αντιμετώπιση με υπεριώδη ακτι-νοβολία (UVA). Ουσιαστικά πρόκειται για πολυμερισμό του κολλαγόνου του κερατοειδή. Χρησιμοποιώντας μια παχύρρευστη ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) με το μηχάνημα Avedro  κερατοκώνου σταθεροποιείται ο κερατόκωνος που εξελίσσεται και προλαμβάνεται η μεταμόσχευση του κερατοειδή σε ποσοστό άνω του 50%.

Ο συνολικός χρόνος θεραπείας για τον κάθε οφθαλμό ανέρχεται περίπου στα 15 λεπτά. Υποψήφια για την εν λόγω θεραπεία είναι άτομα που έχουν διαγνωσμένο κερατόκωνο μετά την κλινική εξέταση και την Τοπογραφία Κερατοειδούς, άτομα με συναφείς εκφυλιστικές παθήσεις ή άτομα που παρουσίασαν εκτασία μετά από διαθλαστική χειρουργική.

 

Laser Ρομποτική για πρεσβυωπία και καταρράκτη

Τέλος σε πρεσβυωπία και καταρράκτη έρχεται να δώσει με τη σειρά του το νέο ρομποτικό μηχάνημα Laser του EyeRobotica, Catalys Robotic Laser. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία της πρεσβυωπίας και του καταρράκτη, με τη δυνατότητα ταυτόχρονης διόρθωσης της όρασης για μακριά, ενδιάμεσα και κοντά.

Ειδικότερα, το ρομποτικό Laser του γνωστού αμερικανικού οίκου Jonhson & Jonhson είναι το μόνο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά γι’ αυτή την επέμβαση και διασφαλίζει:

 

  • Ταυτόχρονη διόρθωση πρεσβυωπίας, αστιγματισμού ή/και καταρράκτη
  • 3D απεικόνιση του οφθαλμού
  • Ασφάλεια επέμβασης
  • Ακρίβεια κοπής
  • Μικρότερο χειρουργικό χρόνο
  • Λιγότερη ενέργεια στον οφθαλμό
  • Γρηγορότερη ανάρρωση

 

Μάλιστα, το ρομποτικό μηχάνημα Laser του Οφθαλμολογικού Κέντρου EyeRobotica είναι το πιο γρήγορο στην αγορά (120KHz), με δυνατότητα  ολοκλήρωσης της επέμβασης σε λίγα δευτερόλεπτα!

 

INFO!

EyeRobotica

Μαρίας Κάλλας 11

& Γραβιάς 2,

Θεσσαλονίκη, 54645

Τ. 2310 264 111

Fax. 2310 264 115

info@eyerobotica.gr

www.eyerobotica.gr