Όλα τα είδη αρθρίτιδας (ρευματοειδής, ψωριασική, οστεοαρθρίτιδα κ.λ.π.) έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη φλεγμονή (-ιτιδα όπως φαρυγγίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, προστατίτιδα κλπ), στην οποία οφείλονται τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, ο πόνος, το οίδημα και η περιορισμένη κινητικότητα των αρθρώσεων. Αυτή η φλεγμονή εστιάζεται κυρίως στον υμένα, δηλαδή στη μεμβράνη που περιβάλει τα οστά της άρθρωσης (υμενίτιδα).

Σύμφωνα με τον Δρα Δημήτρη Χατζόπουλο, Πυρηνικό Ιατρό και επιστημονικό υπεύθυνο του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Πυρηνικής Ιατρικής «Μοριακή Απεικόνιση», στη ρευματοειδή αρθρίτιδα η υμενίτιδα είναι το κυρίως επίμαχο σημείο της πάθησης. Ο χόνδρος και τα οστά της άρθρωσης δεν έχουν σχέση με τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, καθώς δεν διαθέτουν αισθητήρια πόνου.

 

8 ερωτήσεις & απαντήσεις για τη Ραδιοϋμενόλυση

1.Τι είναι η Ραδιοϋμενόλυση;

Η Ραδιοϋμενόλυση είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική τοπική θεραπεία στην άρθρωση που πάσχει, χωρίς επιβάρυνση του οργανισμού.

Στον αντίποδα, η φαρμακευτική θεραπεία με αντιφλεγμονώδη ή βιολογικούς παράγοντες επιβαρύνει όλο τον οργανισμό του ανθρώπου. Τέλος, η χειρουργική αντιμετώπιση ενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις όπου η αρθρίτιδα έχει καταστρέψει σε σημαντικό βαθμό τα οστά της άρθρωσης.

2.Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Τα πλεονεκτήματα της Ραδιοϋμενόλυσης είναι:

  • Η τοπική θεραπεία, χωρίς δηλαδή να επηρεάζεται ο υπόλοιπος οργανισμός.
  • Εύκολη και απλή για τον ασθενή εφαρμογή.
  • Μπορεί να γίνει παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή.

3.Τι πετυχαίνει;

Με τη θεραπεία συρρικνώνεται ο ερεθισμένος και διογκωμένος υμένας της άρθρωσης. Έτσι μειώνεται ή και σταματά η φλεγμονή και κατά συνέπεια τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

4.Πώς γίνεται;

Το φάρμακο χορηγείται με ένεση στην πάσχουσα άρθρωση, απορροφάται και παραμένει προσκολλημένο στον υμένα της άρθρωσης για λίγες μέρες, ώστε να επιδράσει.

5.Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Συνήθως επαρκεί μία συνεδρία και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη μετά από μήνες η επανάληψη.

6.Πού βρίσκει εφαρμογή;

Γενικά η Ραδιοϋμενόλυση εφαρμόζεται σε όλα τα είδη της χρόνιας αρθρίτιδας. Οι συνηθέστερες εφαρμογές της είναι η αρθρίτιδα στη ρευματοπάθεια και στην οστεοαρθρίτιδα. Η θεραπεία μπορεί να γίνει σε όλες τις αρθρώσεις, π.χ. δάκτυλα, καρπούς, αγκώνες, ώμους, ισχία, γόνατα, πόδια, εκτός της σπονδυλικής στήλης.

7.Τι αποτελέσματα έχει;

Γενικά, η Ραδιοϋμενόλυση εφαρμόζεται με σκοπό ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα (πολλών μηνών έως και ετών), με δυνατότητα επανάληψης. Στην ανοσοβιακής αιτιολογίας αρθρίτιδα (ρευματοειδή κ.λ.π.) αναφέρεται σημαντική βελτίωση έως και ίαση κατά 80% και πλέον των περιπτώσεων. Σε περίπτωση που η φλεγμονή έχει ήδη επηρεάσει τα οστά, μπορεί το ποσοστό επιτυχίας να μειωθεί. Γι’ αυτόν τον λόγο συνιστάται η ραδιοϋμενόλυση να γίνεται νωρίς και πριν ακόμα εμφανιστούν εκφυλίσεις στον χόνδρο και τα οστά της άρθρωσης. Στην οστεοαρθρίτιδα, επειδή με την Ραδιοϋμενόλυση δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι εκφυλιστικές εξεργασίες στον χόνδρο και στα οστά της άρθρωσης, το ποσοστό επιτυχίας είναι χαμηλότερο και αναφέρεται από 50% έως 80%.

8.Έχει παρενέργειες;

Από την εμπειρία εφαρμογής της θεραπείας 40 και πλέον χρόνια δεν έχουν αναφερθεί άμεσες ή μακροπρόθεσμες παρενέργειες ή επιπλοκές, αν η εφαρμογή γίνει σωστά.

ΡΑΔΙΟΫΜΕΝΟΛΥΣΗ: Η Νούμερο 1 θεραπεία της αρθρίτιδας

 

*14% των Ελλήνων επισκέπτονται τον γιατρό τους με προβλήματα στις αρθρώσεις.

103.000.000 άτομα στην Ευρώπη ταλαιπωρούνται από ρευματικές νόσους.

 

 

INFO!

Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής

«Μοριακή Απεικόνιση»

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 232/Πάρνηθος, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 666700,

6977 019 404

Email: chatzod@gmail.com

www.chatzopoulos.com.gr