Ρομποτική Οδοντιατρική

1

Απαραίτητη προυπόθεση πριν απο κάθε αισθητική παρέμβαση των δοντιών είναι η επίλυση των προβλημά των της στοματικής κοιλότητας και η σωστή στοματική υγιεινή.

 

 

2

Τα σύγχρονα ιατρεία είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό πρόγραμμα (ψηφιακή ανάλυση του χαμόγελου smile design sobware), το οποίο επεξεργάζεται την αρχική φωτογραφία του ασθενή. Με τη βοήθεια του γιατρού που χειρίζεται το πρόγραμμα, σχεδιάζεται το τελικό αποτέλεσμα. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει όλες τις διορθώσεις που επιθυμεί και είναι εφικτές.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε αισθητικές οδοντιατρικές τεχνικές, όπως οι όψεις πορσελάνης, που συχνά συνοδεύονται με διόρθωση της γραμμής των ούλων. Αν υπάρχει πρόβλημα στο σχήμα των δοντιών ή αραιοδοντία ή οδοντικά κατάγματα, στρεβλοδοντίες ή δυσχρωμίες των δοντιών, μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα σε μία μόνο συνεδρία.

 

 

3

Η ρομποτική οδοντιατρική μας επιτρέπει την αισθητική αποκατάσταση του ασθενή. Χρειάζονται μόνο λίγες ώρες και συγκεκριμένα ψηφιακά συστήματα. Ένα μηχάνημα ψηφιακής σάρωσης (sobware-cad), μετά από τον τροχισμό των δοντιών, σαρώνει την οδοντικά παρασκευασμένη επιφάνεια. Μέσω ενός εξελιγμένου λογισμικού, σχεδιάζεται η τελική αποκατάσταση, σύμφωνα με τις ανάγκες της στοματικής κοιλότητας.

Η εργασία αυτή πραγματοποιείται σε δέκα λεπτά. Το σύστημα έχει προσομοιωτή, ο οποίος καθορίζει την σχέση των δοντιών του φραγμού, την οδοντική σύγκλιση και την αισθητική που θα αποδώσουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα ανάλογο των προσδοκιών του ασθενούς μας, τροποιώντας και το χρώμα των δοντιών, μιμούμενοι την φυσική αδαμαντίνη.

Μετά τον ψηφιακό σχεδιασμό, ένα τόρνος υψηλής ακρίβειας, επεξεργάζεται ολοκεραμικούς κύβους πορσελάνης, προσδίδοντας το τελικό σχήμα και την μορφή με βάση τον σχεδιασμό μας.

Η ρομποτική οδοντιατρική έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα όπως η απουσία των συμβατικών μέτρων, τα οποία προκαλούν συχνά δυσφορία στον ασθενή, η απόλυτη ακρίβεια, η δυνατότητα να δούμε το τελικό αποτέλεσμα πριν κατασκευασθεί.

Προσομοιάζουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην οθόνη του υπολογιστή, ώστε να γίνουν αλλαγές που θα μεταφερθούν με πιστότητα στο στόμα. Ο ασθενής φεύγει με τα τελικά του δόντια σε μία μόνο συνεδρία.

Το κοπτικό μηχάνημα κατασκευάζει τα δόντια σε μόλις 20 λεπτά. Μπορεί να γίνει άμεσα εξατομικευση του χρώματος της αποκατάστασης (οδοντικό μακιγιάζ), δημιουργώντας το επιθυμητό αισθητικά και λειτουργικά χαμόγελο.