Οδηγός μιας νέας εποχής στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη γίνεται η ρομποτική χειρουργική, που έχει φέρει πραγματική επανάσταση στην αντιμετώπιση της πάθησης τόσο αναφορικά με την ευελιξία του χειρουργού όσο και με την επάνοδο του ασθενούς στην καθημερινότητά του.

Οι ρομποτικές μέθοδοι χαρακτηρίζονται από την ελάχιστη επεμβατικότητά τους και είναι σχεδόν ατραυματικές, αφού η ρομποτική τεχνολογία επιτρέπει στον χειρουργό απόλυτη ακρίβεια, μειώνοντας την πιθανότητα διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών. Με τη ρομποτική χειρουργική η αιμορραγία ελαχιστοποιείται, ο χρόνος νοσηλείας μηδενίζεται και η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι ταχύτερη. Ιδιαίτερα δε για νέους σε ηλικία άνδρες καθίσταται πλέον επέμβαση εκλογής.

Στα 30 χρόνια που η ρομποτική χειρουργική βρίσκεται στην υπηρεσία της Ιατρικής και του ασθενούς η εξέλιξή της είναι ραγδαία με μεγάλο κερδισμένο τον ασθενή.

 

Ρομποτική χειρουργική με το Robotic HIFU Focal One

Σε αυτή τη νέα εποχή η ουρολογική ομάδα της U4U βρίσκεται στην κυριολεξία στην αιχμή των εξελίξεων, υιοθετώντας τα τελευταία ρομποτικά επιτεύγματα. Είναι άλλωστε η μόνη στη Βόρεια Ελλάδα που εφαρμόζει την εστιακή θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με τo μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας Robotic HIFU (High Intensity Focal Ultrasound) Focal One. Η εστιασμένη θεραπεία κερδίζει στα σημεία και τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει όλο και πρωταγωνιστικότερο ρόλο διεθνώς στην μεθοδολογία για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Η εφαρμογή της απαιτεί μόλις λίγα λεπτά, δεν πραγματοποιείται καμία τομή, δεν υπάρχει καθόλου μετεγχειρητικός πόνος και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια την ημέρα της επέμβασης. Παράλληλα εγγυάται ογκολογική ασφάλεια, εξαλείφοντας κινδύνους όπως η ακράτεια και η στυτική δυσλειτουργία και προσφέροντας έτσι καλύτερη ποιότητα ζωής στον ασθενή.

Επίσης θεωρείται ιδανική επιλογή σε περιπτώσεις ετερόπλευρου καρκίνου, σε ασθενείς μεγαλύτερων ηλικιών, όπου δεν ενδείκνυται ριζική προστατεκτομή και μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν με ορμονοθεραπεία, αλλά και σε περιπτώσεις τοπικών υποτροπών μετά από την αποτυχία ακτινοβολίας.

Η θεραπεία HIFU, που πραγματοποιείται με την εκπομπή υψηλής έντασης κυμάτων υπερήχου στην πάσχουσα περιοχή, είναι ό,τι πιο επαναστατικό υπάρχει σήμερα στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Η ακριβής σύντηξη της απεικόνισης με μαγνητική τομογραφία, η ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η ρομποτική ακρίβεια και η αποδοτική ενέργεια HIFU, ταυτόχρονα με την αξιολόγηση της θεραπείας στο τέλος αυτής,  γίνονται πολύτιμα «όπλα» στη «μάχη» κατά του καρκίνου του προστάτη.

Μάλιστα, το πρώτο αυτό Ουρολογικό Σύστημα Ρομπότ Focal One HIFU του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου που χρησιμοποιεί η U4U είναι και το μοναδικό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

DA VINCI X και ρομποτική ριζική προστατεκτομή

Πέραν της πρωτοπορίας της στη HIFU, η ουρολογική ομάδα U4U εξειδικεύεται και στην ρομποτική ριζική προστατεκτομή, την οποία διενεργεί με το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα DA VINCI X.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του συστήματος DA VINCI στην ρομποτική χειρουργική για τη ριζική προστατεκτομή είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά έναντι της ανοικτής επέμβασης, αλλά και της λαπαροσκοπικής.  Με τη μέθοδο αυτή η χειρουργική τομή ελαχιστοποιείται και το πάσχον όργανο αφαιρείται χωρίς να επηρεάζονται ή να τραυματίζονται οι παρακείμενες δομές και ιστοί.

Το ρομποτικό σύστημα DA VINCI X γίνεται το απόλυτο εργαλείο στα χέρια του χειρουργού, προσφέροντάς του ελευθερία κινήσεων, τρισδιάστατη και ακριβέστερη εικόνα του χειρουργικού πεδίου, εργονομική θέση της χειρουργικής ομάδας και άρση των περιορισμών που ισχύουν στις άλλες επεμβάσεις.

Είναι ενδεικτικό πως οι βραχίονές του είναι πολύ πιο ευέλικτοι από τον καρπό του ανθρώπινου χεριού, αφού φτάνουν σε περιστροφή έως τις 360ο. Επίσης το DA VINCI διαθέτει ένα σύστημα φακών τρισδιάστατης απεικόνισης, το οποίο μεγεθύνει το χειρουργικό πεδίο έως και 15 φορές, κάνοντας την ανθρώπινη όραση… βιονική και δίνοντας στον χειρουργό τη δυνατότητα μεγαλύτερης ακρίβειας και σταθερότητας στις κινήσεις του.

U4U θεραπεία του καρκίνου του προστάτη
 

Η U4U, με την εξειδίκευση και την εμπειρία της στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, γίνεται κοινωνός των νέων τεχνολογιών προς τους ασθενείς της.

 

INFO!

Αγίας Σοφίας 10, Θεσσαλονίκη

Τηλ. Κέντρο: +30 2310 253 555

Ασκληπιού 10, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Τηλ. Κέντρο: +30 2310 400 321

 

Σκουφά 1, Έγκωµη, Λευκωσία

Τηλ. Κέντρο: +357 96 17 6116

info@urology4u.gr

www.urology4u.gr

Μοιραστείτε το άρθρο.