Μαίνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, μετά τις δηλώσεις της  πρώτης πώς «ουδείς όμως πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!»

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι τις τελευταίες ημέρες καθώς ο κλάδος σύσσωμος προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση αύριο έξω από το πολεμικό μουσείο όπου διοργανώνεται διήμερη εκδήλωση για τα 10 χρόνια του ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό το Συντονιστικό Όργανο των Κλινικοεργαστηριακών γιατρών επισήμως καλεί τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και εκπροσώπους των πολυϊατρείων να συγκεντρωθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έξω από το Πολεμικό Μουσείο στις 09:30 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στον 10ετή εορτασμό του ΕΟΠΥΥ».

Καταρρέουν τα εργαστήρια και πολυϊατρεία

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κλινικοεργαστηριακών τα περιθώρια εξαντλήθηκαν και ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Χαρακτηριστικά επισημαίνουν ότι οι ευεργετηθέντες και οι αχάριστοι, όπως τους χαρακτηρίζει, η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ « έχουν κλείσει 1.400 εργαστήρια τα τελευταία 5 χρόνια λόγω των περικοπών

Οι πολίτες εξυπηρετούνται άρτια, γρήγορα και ποιοτικά από τις μονάδες μας και στην πραγματικότητα οι εξετάσεις πληρώνονται από τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυϊατρεία, αφού η χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι συστηματικά ανεπαρκής τα τελευταία 10 χρόνια! Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την πλήρη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών καθώς και την θέση που δίνει στη Δημόσια Υγεία με τη στάση του αυτή.

Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν. Είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την παρέμβαση του πρωθυπουργού ενόψει της χρεοκοπίας ενός ολόκληρου κλάδου και τη βέβαιη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας» καταλήγουν οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί.