Ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του νέου συστήματος Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET/CT) Biograph Vision 600 της Siemens Healthineers στο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ Αργυρούπολης, διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία πρώιμης και ακριβούς διάγνωσης του καρκίνου και πλήθους άλλων σοβαρών νοσημάτων.

Τι είναι η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων

Η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων (Positron Emission Tomography – PET/CT) είναι μία ανώδυνη, μη επεμβατική εξέταση που βάσει μετρήσεων της μεταβολικής δραστηριότητας του σώματος, παράγει τρισδιάστατες ψηφιακές απεικονίσεις των αγγείων και των εσωτερικών οργάνων.

Η εξέταση πραγματοποιείται μετά την ενδοφλέβια χορήγηση ειδικού ραδιοφαρμάκου στον ασθενή, καθιστώντας εφικτή την αποτύπωση των μεταβολικών αλλαγών, οι οποίες εκδηλώνονται πολύ πριν από οποιαδήποτε ανατομική μεταβολή που μπορεί να ανιχνευτεί από τις συμβατικές απεικονιστικές μεθόδους. Για αυτόν τον λόγο, η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την πρώιμη διάγνωση ή υποτροπή του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και νευρολογικών παθήσεων, όπως η νόσος Alzheimer.

Το σύστημα Biograph Vision 600 υπερέχει σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς συστήματα Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων, καθώς διαθέτει την υψηλότερη ευαισθησία (100 cps/kBq) από κάθε άλλο σύστημα.

Σχεδιασμένο από την κορυφαία εταιρεία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Siemens Healthineers βάσει των υψηλότερων τεχνικών προδιαγραφών στον τομέα της Πυρηνικής Ιατρικής, ενσωματώνει τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες μοριακής απεικόνισης και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ως εκ τούτου, είναι σε θέση να αναγνωρίζει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της φυσιολογίας και της ανατομίας κάθε εξεταζόμενου, παρέχοντας ακριβέστερες μετρήσεις της μεταβολικής δραστηριότητας και ακόμη πιο ευκρινείς απεικονίσεις των οργάνων με δυνατότητα ανίχνευσης των πιο μικρών σε μέγεθος καρκινικών όγκων ή οργανικών βλαβών.

Τα εν λόγω συστήματα προσφέρουν επίσης μια άνετη εμπειρία εξέτασης, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα για να συμβάλλουν στη μείωση του άγχους και της δυσφορίας του εξεταζόμενου κατά την παραμονή του στο μηχάνημα.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, κ. Φίλιππος Γουρλής, δήλωσε: «Με την εγκατάσταση των συστημάτων Biograph Vision 600 και Biograph mCT Flow της Siemens Healthineers στο δίκτυο του Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη σταθερή δέσμευσή μας να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε καινοτόμες τεχνολογίες υγείας που δημιουργούν αξία για τους ασθενείς, τους Επαγγελματίες Υγείας και το Σύστημα Υγείας.

Οι θεράποντες ιατροί έχουν τώρα στη διάθεσή τους τεχνολογία αιχμής στον τομέα της Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET/CT) και τη δυνατότητα να λαμβάνουν τεκμηριωμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές αποφάσεις για τους ασθενείς τους. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας ότι η διαδικασία της εξέτασης μπορεί να αποτελεί πηγή άγχους για τον ασθενή, τα εν λόγω συστήματα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να προσφέρουν μια όσο το δυνατόν πιο άνετη εξέταση σε κάθε τύπο ασθενούς (υπέρβαρο, κλειστοφοβικό κλπ.).»