Την Δευτέρα 19/9/22 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ε.Ο.Α. – στα πλαίσια του προγράμματος της των Διεθνών Σχέσεων – συνάντηση γνωριμίας-συνεργασίας του υπεύθυνου Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε. για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Δημητρίου Φατούρου και του Πατέρα Αντώνιου και των συνεργατών του. Συμμετείχε και ο Νομικός μας Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στραβόλαιμος. Επίσης παρέστη ο κ. Σωτήριος Κακλέας, Επιπυραγός, υποδιοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, που παρουσίασε στα παιδιά στην κατασκήνωση τους, θέματα προστασίας και προφύλαξης από Δασικές πυρκαγιές.
Ε.Ο.Α.
Έγινε ξενάγηση του κ. Φατούρου σε όλους τους χώρους των κτηριακών εγκαταστάσεων των, παρουσιάστηκε με πλήρη ανάλυση από τον π. Αντώνιο το σημαντικότατο Κοινωνικό αλλά και Εθνικό Έργο της Κιβωτού και μέσα από την πολύωρη και διεξοδική συζήτηση προέκυψαν αλλά και συμφωνήθηκαν θέματα περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των τριών μερών -Ο.Η.Ε. Γραφείου Βρυξελλών, Κιβωτού του Κόσμου και Ε.Ο.Α. – καθώς επίσης συστήθηκε να πραγματοποιηθεί επικοινωνία με την UNISEF, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR-Γενεύη) και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Στη συνέχεια εκ μέρους του κ. Φατούρου έγινε παρουσίαση του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών καθώς και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.
Ε.Ο.Α.
Ε.Ο.Α.
Μετά την συζήτηση επισκεφθήκαμε τον χώρο όπου φιλοξενούνται μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία με τα παιδιά τους, όπου έγινε ολιγόλεπτη συζήτηση του κ. Φατούρου (στην Αγγλική γλώσσα) με παράλληλη μετάφραση στα Ουκρανικά μέσω Ουκρανής διερμηνέως.
Τέλος, και καθ΄ όλη τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε (και μας τιμά αλλά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα) και από την πλευρά του κ. Φατούρου όσο και της Κιβωτού το ουσιώδες και παραγωγικό Έργο της Ε.Ο.Α.
Ε.Ο.Α.
Η επίσκεψη έκλεισε με σχετικό και ζεστό κέρασμα του κ. Φατούρου λόγω των πρόσφατων γενεθλίων του.
Ε.Ο.Α.