Οι νέες τεχνολογίες και οι ιατρικές εξελίξεις που αφορούν στον σακχαρώδη διαβήτη θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ιατρικού συνεδρίου με θέμα «Σύγχρονες Αντιλήψεις και Νέες Τεχνολογικές Εφαρμογές στην Εργαστηριακή Διάγνωση και Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη».

 

Το συνέδριο διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Ιατρικής Βιοπαθολογίας (ΠΕΙΒ) και το Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, στις 14-16 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η εν λόγω επιστημονική εκδήλωση θα εστιάσει στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και τις νέες τεχνολογίες που αφορούν στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη.

 

Εκδήλωση για το κοινό

Μάλιστα, την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, το συνέδριο θα απευθυνθεί στο κοινό και θα θέσει προς συζήτηση σε απλή και κατανοητή γλώσσα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του ατόμου με διαβήτη, τη σημαντική συμβολή της εκπαίδευσης, την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της ασθένειας.

Σκοπός συνεδρίου σακχαρώδη διαβήτη

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συνδυάσει την εμπειρία με την εξελισσόμενη γνώση και να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, προσφέροντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.

Εκτός από τις οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις νέες μορφές ινσουλινών και τα νέα φάρμακα, θα συζητηθούν επίσης οι νέες, διεθνείς, κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του διαβήτη, οι νέες τάσεις στην εκπαίδευση του ατόμου με διαβήτη, η συμβολή της χρήσης του διαδικτύου, αλλά και τα δυσεπίλυτα θέματα που ταλαιπωρούν συχνά τους ασθενείς. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν και κλινικά φροντιστήρια (workshops) για εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες (όπως αντλίες ινσουλίνης, καταγραφείς και υβριδικό τεχνητό πάγκρεας).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Ενδοκρινολόγο και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Τμήματος Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη & Μεταβολισμού της Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης, Euromedica κ. Ζ. Μούσλεχ, τηλ.: 6977341046