Αθανάσιος Αδάμ MD, FICS | Χειρουργός Ορθοπεδικός

Αθανάσιος Αδάμ

Ο κ. Αθανάσιος Αδάμ έχει εκπαιδευθεί στη Χειρουργική Παίδων στο “Booth Hall-Children’s Hospital” στο Manchester της Αγγλίας, καθώς και στη Χειρουργική Ώμου στο Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο “Asklepios Klinik Seligenstadt”, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Επιπλέον, έχει εξειδικευθεί στο τμήμα προθέσεων/ολικών αρθροπλαστικών στην Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική “Sahlgrenska” του Goteborg της Σουηδίας. Εκεί παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτελώντας μεγάλο αριθμό Ολικών Αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου, ακολουθώντας τα πλέον σύγχρονα και εξειδικευμένα Σουηδικά προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί και με την Χειρουργική Άκρου Ποδός, έχοντας εκπαιδευθεί στην Κλινική “Policlinico-Ponte San Pietro” στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Στα τέλη του 2017 εκπαιδεύθηκε στο κορυφαίο Αμερικανικό Νοσοκομείο “Hospital for Special Surgery-HSS” στο τμήμα ολικών αρθροπλαστικών, όντας υπότροφος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. (πρόκειται για τη Νο.1 Ορθοπεδική Κλινική της Αμερικής, σύμφωνα με το U.S News & World Report).

Από το 2014 είναι μέλος του International College of Surgeons (ICS), το οποίο εδρεύει στο Σικάγο της Αμερικής. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ορθοπεδικά συνέδρεια εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Αθανάσιος Αδάμ, χειρουργός ορθοπεδικός, διατηρεί δύο σύγχρονα ιατρεία στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τη Euromedica- Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.