Έχει διενεργήσει περισσότερες από 10.000 επεμβάσεις HoLEP

 

Σε συνεργασία με τον Ισπανό, διεθνούς φήμης χειρουργό-ουρολόγοDr Fernando Gómez Sancha, αυθεντία στην τεχνική HoLEP (Holmium Laser) για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, προχωρά η ομάδα ουρολόγων U4U.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ο εγνωσμένου κύρους σε παγκόσμια κλίμακα ουρολόγος-χειρουργός, που έχει διενεργήσει περισσότερες από 10.000 επεμβάσεις HoLEP κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα ιατρικής του πορείας, ενώ έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες ουρολόγους ανά τον κόσμο στην εφαρμογή της εν λόγω μεθόδου, θα επισκέπτεται την Ελλάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να εφαρμόζει την τεχνική που ο ίδιος ανέδειξε σε ουρολογικούς ασθενείς της U4U.

Μάλιστα, θα βρεθεί στη χώρα μας για πρώτη φορά στις 17 και 18 Ιουνίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών,  όπου θα χειρουργήσει ασθενείς και θα εκπαιδεύσει συναδέλφους του στην τεχνική HoLEP στο πλαίσιο εκπαιδευτικής ημερίδας. Κατά το εν λόγω Masterclass θα δώσει ένα δείγμα της πρωτοπορίας του στη θεραπευτική αυτή μέθοδο της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Οι ενδιαφερόμενοι ουρολόγοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις επεμβάσεις του Dr Gomez Sancha μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2106974083 για να δηλώσουν συμμετοχή.

H μέθοδος HoLEP, ή αλλιώς διουρηθρική προστατεκτομή με τη χρήση laser, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που πετυχαίνει όλα τα αποτελέσματα του ανοιχτού χειρουργείου χωρίς τομές, προσφέροντας ασφάλεια και ταχύτερη ανάρρωση.

 

Διεθνείς περγαμηνές

Ο Dr Fernando Gómez Sancha έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και εξέλιξη της τεχνικής HoLEP. Αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Complutense, ειδικεύτηκε ως χειρουργός ουρολόγος στο Hospital Universitario de La Princesa στη Μαδρίτη. Εξειδικεύτηκε στην επανορθωτική ουρολογία στο Ινστιτούτο Ουρολογίας του Λονδίνου με τον καθηγητή A. R. Mundy, ενώ ήταν συνιδρυτής του Instituto de Cirugía Urológica Avanzada (ICUA) στη Μαδρίτη και πρωτοπόρος στη εξάχνωση του προστάτη με laser Greenlight (PVP) για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (BPH).

Σήμερα είναι επικεφαλής του Τμήματος Ουρολογίας και Ρομποτικής Χειρουργικής στην ICUA’Clinica CEMTRO στη Μαδρίτη, όπου ειδικεύεται στη laser προστατεκτομή με GreenLight και Holmium lasers και στη ριζική προστατεκτομή. Υιοθέτησε από τους πρώτους τις τεχνικές HoLEP και GreenLight και έχει εκπαιδεύσει στην εφαρμογή τους χειρουργούς σε εκατοντάδες νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.

Δρ Ανδρέας Ανδρέου και Dr Fernando Gómez Sancha, Χειρουργοί Ουρολόγοι
Από αριστερά: Δρ Ανδρέας Ανδρέου και Dr Fernando Gómez Sancha, Χειρουργοί Ουρολόγοι

Η U4U με επικεφαλής τους χειρουργούς ουρολόγους, Δρα Ανδρέα Ανδρέου και Αθανάσιο Μπέκο είναι μια πρωτοπόρα ομάδα ουρολόγων που προσφέρει εξειδικευμένες και καινοτόμες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για κάθε ουρολογικό ασθενή.