Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία, με τη γρίπη, τον κορωνοϊό και άλλες ιώσεις να είναι σε έξαρση.

Αν και ειδικοί εισηγήθηκαν να παραταθεί το άνοιγμα των σχολείων το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πώς οι μαθητές θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματά τους σήμερα χωρίς επιπλέον μέτρα.

Να σημειωθεί εδώ ότι η μάσκα είναι προαιρετική, ωστόσο καλό θα είναι οι μαθητές να τη χρησιμοποιούν κατά τις επαφές τους με τους συμμαθητές τους.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως τα παιδιά που αισθάνονται αδιαθεσία, έχουν συμπτώματα, πυρετό ή δέκατα να μην πηγαίνουν στο σχολείο και να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους.

Τι θα ισχύσει με τις απουσίες

Αναφορικά με τις απουσίες, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν προσμετρώνται οι απουσίες οι οποίες αφορούν στην γρίπη (H1N1), όπως επίσης και για τον κορωνοϊό. Αφορά στις δικαιολογημένες απουσίες για 5 μέρες για κάθε φορά το παιδί που θα νοσήσει. Το παιδί που θα νοσήσει δύο φορές το 5ημερο μετράει για 2 φορές.

Ασφυξία στις ΜΕΘ των παιδιατρικών νοσοκομείων

Όσον αφορά στα νοσοκομεία, συγκεκριμένα στα Παίδων, το 50% των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένο από παιδιά που νοσούν με γρίπη ή κορωνοϊό.

«Αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ νοσηλεύονται βαριά περιστατικά, χρόνια περιστατικά, οπότε εάν χρειαστεί να πάνε σε μία εφημερία για λίγες ώρες, έστω για ένα 24ωρο, ένα – δύο βρογχιολίτιδες, δεν υπάρχουν κρεβάτια» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Αναστασία Βαρβαρήγου.

Στην ίδιο μήκος κύματος και ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρική του ΕΚΠΑ, Γιώργος Χρουσός: «Κυρίως οι μονάδες που είναι γεμάτες είναι αυτές με τα πολύ μικρά παιδιά, τα οποία πάσχουν από RSV».