Μεγαλώνει τρομακτικά ο αριθμός των νεκρών από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ενώ σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μαύρος απολογισμός εκτιμάται ότι θα φθάσει τους 55-56 νεκρούς.

Την ίδια στιγμή τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκονται 37 σοροί και 17 σάκοι με μέλη επιβαινόντων, για τα οποία ακολουθείται η διαδικασία αναγνώρισης.

Πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν 2-3 σοροί ακόμη, αλλά κάποιες ενδέχεται να μην βρεθούν ποτέ λόγω εξαΰλωσής τους.

Ήδη, για τις ανάγκες της ταυτοποίησης των νεκρών, καθώς οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, έχουν κληθεί οι συγγενείς αγνοουμένων επιβατών να δώσουν δείγματα γενετικού υλικού, για να συνδράμουν στο έργο της αναγνώρισής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, 53 άνθρωποι έδωσαν δείγματα DNA για τη διαδικασία αναγνώρισης, η οποία θα πάρει αρκετές ημέρες. Και αυτό γιατί, κάποια από τα θύματα είναι διαμελισμένα και έτσι είναι πολύ δύσκολη η αναγνώριση.

Τα αίτια θανάτου

Η ιατροδικαστής, Ρουμπίνη Λεοντάρη, εκτίμησε ότι πέρα από απανθρακώσεις, οι αιτίες των θανάτων ήταν ακρωτηριασμοί, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερικές αιμορραγίες. Το 80% των θυμάτων είναι ηλικίας από 19 έως 28 χρόνων.