Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία της Λάρισας μετά τη φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων ενώ στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Στη Λάρισα ο Πλεύρης

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για να ενημερωθεί την κατάσταση των τραυματιών που έχουν διακομιστεί μετά τη φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στη Λάρισα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μετέβη στο ΑΧΕΠΑ η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε μεταξύ άλλων: «καταρχήν να πω πως είναι τρομερό αυτό που συνέβη. Λυπάμαι γι αυτούς που χάθηκαν, για τα παιδιά. Συλλυπητήρια στους συγγενείς τους», ανέφερε η κυρία Γκάγκα. Αναφορικά με τους ασθενείς τόνισε πως οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία ήταν περισσότεροι από 30. «Από αυτούς οι 14 παραμένουν για νοσηλεία, με τους 2 να είναι πιο σοβαρά. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους τραυματίες». Παράλληλα η κυρία Γκάγκα τόνισε πως το προσωπικό των νοσοκομείων είναι επί ποδός πολέμου, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το δυστύχημα με τα τρένα, γιατροί και νοσηλευτές έσπευσαν στις θέσεις τους.

Αυξάνονται οι νεκροί

Σε 32 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ χθες Τρίτη στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη. Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.