Κατά βάση οι νεκροί και οι τραυματίες είναι νέοι

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εξελίσσονται έξω από τα νοσοκομεία της Λάρισας όπου συγγενείς των επιβατών περιμένουν να μάθουν πληροφορίες για τα δικά τους άτομα, μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Για μια μεγάλη τραγωδία έκανε λόγο σε δηλώσεις ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι τα περισσότερα θύματα από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είναι νέοι άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή οι τραυματίες στα νοσοκομεία βρίσκονται σε καλά χέρια. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε 36 νεκρούς, οι περισσότεροι έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Είμαστε δίπλα στους συγγενείς. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης για τους τραυματίες, έχουμε τους ψυχολόγους να τους στηρίξουμε. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αναγνώριση, παρά τις δυσκολίες».

Σε αυτό συμπλήρωσε πως το «υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είναι δίπλα για να τους στηρίξουμε, πρέπει να τρέξει γρήγορα η διαδικασία και μακάρι οι περισσότεροι να βρουν τους ανθρώπους τους». Όσον αφορά στα θύματα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «κατά βάση έχουμε νέο κόσμο σε τραυματίες και νεκρούς».