Επαναφορά των αυξημένων μέτρων προστασίας λόγω της μεγάλης έξαρσης του κορονοϊού ανακοίνωσαν οι διοικήσεις του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα και του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου θα απαγορεύεται το επισκεπτήριο, ενώ οι συνοδοί των ασθενών, κατά την είσοδό τους θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό rapid test της ίδιας ημέρας. Το επισκεπτήριο σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου θα απαγορεύεται και στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, ενώ θα επιτρέπεται ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι δύο στο Παιδιατρικό Τμήμα, εφόσον οι ίδιοι έχουν υποβληθεί σε rapid test εντός 48ώρου πριν την έλευσή τους στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Χατζηκώστα

«Από Δευτέρα έως Παρασκευή συστήνεται η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο) Σε ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος με τη χρήση rapid test. Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Σημειώνεται ότι, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00 παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού. Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς. Η χρήση μάσκας συστήνεται στους χώρους του Νοσοκομείου, λόγω αύξησης των εποχικών ιώσεων και των κρουσμάτων covid-19 Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου».

Η ανακοίνωση του ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

Η Διοίκηση και η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γ.Ν Πτολεμαΐδας σας ενημερώνουν ότι από σήμερα 3 Ιανουαρίου 2024 ισχύουν τα εξής:

1. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο σ΄ όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου.

2. Επιτρέπεται όπου κρίνεται αυτό αναγκαίο ένας (1) συνοδός ανά ασθενή και μέχρι δύο (2) συνοδοί στο Παιδιατρικό Τμήμα.

3. Οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ ταχείας ανίχνευσης (RAPID TEST) εντός 48ωρού πριν την έλευσή τους στο Νοσοκομείο.