Ολοκληρώνεται  σήμερα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Dentist Pass, το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας που αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το πρόγραμμα «τρέχει» ήδη από τις 23 Μαΐου 2023 και από αυτό έχουν ωφεληθεί μέχρι στιγμής πάνω από 233.000 παιδιά. Οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος ή μέσω Κ.Ε.Π, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο γονέα ή κηδεμόνα σε μορφή άυλης χρεωστικής κάρτας, η οποία παραμένει σε ισχύ για έξι ημερολογιακούς μήνες επιπλέον του μήνα εντός του οποίου εκδόθηκε, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οδοντιατρεία/ορθοδοντικά ιατρεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαθέτουν POS με σχετικό κωδικό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    έλεγχο της στοματικής υγιεινής,

    καθαρισμό,

    απομάκρυνση οδοντικής πλάκας,

    φθορίωση και παροχή σχετικών οδηγιών.

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»» του υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.