Οι δυνατότητες που έχει ο Τουρισμός Γονιμότητας στη χώρα μας αναδείχθηκαν στη Διεθνή Ημερίδα Τουρισμού Υγείας που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών και το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας στην Λάρισα, το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΙΣΑ, των Ιατρικών Συλλόγων Λάρισας και Φθιώτιδος, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Διεθνές Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κως, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Υγείας.

Τουρισμός

Το θέμα της Ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν η ανάδειξη και η προώθηση στο εξωτερικό, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης που άνοιξε την εκδήλωση, χαρακτήρισε την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ως τον Τομέα που πρωτοστατεί μεταξύ των υπηρεσιών που αποτελούν τα «βαριά όπλα», του ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού.

Τουρισμός

«Ο Τουρισμός Γονιμότητας αποτελεί κεφαλαιώδες κομμάτι του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας. Μας χαρίζει ως χώρα πρωτιές, και μας κάνει υπερήφανους. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά επιστημονική μου εκτίμηση για κάθε ελληνική διάκριση, επιτυχία και πρωτοπορία στην επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Είναι ο Τομέας που πρωτοστατεί μεταξύ των υπηρεσιών που αποτελούν τα ‘βαριά όπλα’ του ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, όπως είναι και η αιμοκάθαρση, οι οφθαλμολογικές επεμβάσεις, η πλαστική χειρουργική και κοσμετολογία, ο διατροφικός ιατρικός τουρισμός, ο οδοντιατρικός τουρισμός και πολλοί άλλοι τομείς που διαρκώς αναδύονται», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

30% αύξηση της παγκόσμιας αγοράς Τουρισμού Γονιμότητας

«Την Ελλάδα επισκέπτονται ζευγάρια από δεκάδες χώρες του κόσμου για να πραγματοποιήσουν το όνειρο της τεκνοποίησης. Και σ αυτό καλωσορίζουμε και το πρόσφατο νομικό πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με τις πρωτοπόρες παρεμβάσεις της Εθνικής Αρχής. Η ουσιαστική επιτυχία, βεβαίως, του να αποτελεί σήμερα η Ελλάδα κέντρο αναφοράς και Προορισμό Ιατρικού Τουρισμού για την Υποβοηθούμενη Αναπραγωγή, είναι των Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων, οποίοι προσέλκυσαν το διασυνοριακό ενδιαφέρον υπογόνιμων ζευγαριών, με όπλο, την αριστεία της επιστήμης τους», κατέληξε ο κ. Πατούλης.