Συνέντευξη στην Άννα Παπαδοπούλου

Η Δήμητρα και η Εκατερίνα Ζέζα, 28 και 25 ετών αντίστοιχα, είναι αδερφές και ιδιοκτήτριες της ZEDA MEDICAL, ίσως της πιο επιτυχημένης start up επιχείρησης στον ιατρικό κλάδο. Η ZEDA MEDICAL εξειδικεύεται στην εμπορία ιατρικών ειδών αισθητικής ιατρικής και κοσμετολογίας, με μια γκάμα προϊόντων κατάλληλη να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου ιατρείου.

Tι διαφοροποιεί τη ZEDA MEDICAL και την τοποθετεί τόσο ψηλά στην προτίμηση του κοινού για την αισθητική ιατρική;

ΔήμητραΘα έλεγα ο συνδυασμός των κορυφαίων καινοτομικών προϊόντων και των υπηρεσιών. Επιλέγουμε πολύ σχολαστικά τους συνεργάτες μας και τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε με βασικό κριτήριο την ασφάλεια των πελατών μας.

Η MOTIVA IMPLANTS είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού αναδεικνύεται σταδιακά, αλλά σταθερά ο ηγέτης στη νέα γενιά ενθεμάτων σιλικόνης νανοτεχνολογίας.

Είμαστε η μοναδική εταιρεία που έχουμε επενδύσει αποκλειστικά στη χρήση επαναστατικών ενθεμάτων λείας επιφάνειας, που όπως αποδείχθηκε μόλις φέτος είναι τα μόνα που δεν έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση ALCL και διακρίνονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: τα ROUND (στρόγγυλα), τα ERGONOMIX που είναι στρόγγυλες προθέσεις αλλά λαμβάνουν το σχήμα και την κίνηση του φυσικού μαστού και τα ANATOMICAL (ανατομικά).

Διαθέτουμε ακόμη την επιλογή ενθεμάτων με ενσωματωμένο microchip, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τον FDA και αποτελεί αναμεταδότη του ενθέματος με τη χρήση εξωτερικής συσκευής. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ιχνιλασιμότητα του προϊόντος σε περίπτωση ανάκλησης ή ζητήματος ασφαλείας και ταυτόχρονα παρέχει στον ασθενή πληροφορίες σχετικά με τα ενθέματά του μέσω της εφαρμογής MotivaImagineApp.

Σε συνδυασμό όμως με την τεχνολογική καινοτομία, παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο πακέτο υπηρεσιών τόσο στο ιατρικό προσωπικό όσο και στους τελικούς καταναλωτές. Αυτό είναι που μας κάνει και να ξεχωρίζουμε.

Πόσο εύκολο είναι αυτό, δεδομένου του όγκου της δουλειάς και της ταχύτατης ανάπτυξης που σημειώνει η εταιρεία;

Εκατερίνα: Δεν είναι εύκολο, γιατί ταξιδεύουμε συχνά, προκειμένου να είμαστε πάντα ενημερωμένες για τις εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική, είναι όμως το αγαπημένο μας στοίχημα.

Σ’ αυτό φυσικά συντελεί η ομάδα μας, που εργάζεται με τον ίδιο ζήλο και αγάπη προς αυτή την κατεύθυνση. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός των πελατών στον κλάδο μας δεν κερδίζεται εφάπαξ, πρέπει να ανανεώνεται καθημερινά.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το μότο της εταιρείας είναι «Γυναίκες στηρίζουν Γυναίκες»;

Δήμητρα: Θα μπορούσαμε, ίσως σε κάποια περασμένη δεκαετία, αλλά πλέον η αισθητική ιατρική κάθε άλλο παρά αποκλειστικά γυναίκες αφορά. Το ποσοστό των ανδρών που επιλέγει να παρέμβει στην εμφάνισή του όλο και αυξάνεται. Το ενδιαφέρον τους συγκεντρώνεται σε ευρεία γκάμα θεραπειών. Από ενέσιμα ενδοδερμικά εμφυτεύματα από υαλουρονικό οξύ, τα προϊόντα νημάτων και PDO Lifting, μέχρι προϊόντα ενδολιποθεραπείας και μηχανήματα αποτρίχωσης και κρυολιπόλισης.

Αντιμετωπίσατε δυσπιστία στον επιχειρηματικό στίβο λόγω της νεαρής ηλικίας σας; 

ΕκατερίναΗ αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη ηλικιακά στερεότυπα. Στα μάτια μου η καινοτομία είναι κατά κάποιο τρόπο υποχρέωση των νέων ανθρώπων. Παρόλο που η πρότερη οικογενειακή μας επιχείρηση (ZEDA A.E.) δραστηριοποιείται τόσο στον χώρο των ακινήτων όσο και στον χώρο της κατασκευής και εμπορίας δερματίνων ειδών, και οι δυο εργαζόμασταν από πολύ νεαρή ηλικία σε ιατρικές εταιρείες διαφορετικών κλάδων. Οπότε η δημιουργία μιας δικής μας ήταν συνειρμικά το επόμενο βήμα.

Με ποιον τρόπο επηρεάζει η συγγενική σας σχέση την επαγγελματική σας εξέλιξη;

ΔήμητραΤο γεγονός ότι συνεργάζομαι με την αδερφή μου μόνο θετικά με επηρεάζει. Οι επιτυχίες γιορτάζονται καλύτερα και οι δυσκολίες υποφέρονται ευκολότερα. Είμαστε πολύ διαφορετικές, αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα.

Έτσι, ακόμα κι αν χαθούμε λίγο στην πορεία λόγω του επιμερισμού των αρμοδιοτήτων, τερματίζουμε πάντα μαζί την κούρσα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το προσεχές μέλλον;

ΕκατερίναΒασικός μας στόχος μας είναι η συνεχής κατάρτιση και η εξειδίκευση. Επιθυμούμε να φανούμε αντάξιες της εμπιστοσύνης που έχουμε λάβει από τα πρώτα μας κιόλας βήματα. Έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε ήδη με το πιο καταρτισμένο και καταξιωμένο ιατρικό προσωπικό στη Βόρεια Ελλάδα κι έτσι επιθυμούμε να συνεχίσουμε, με κύριο μέλημά μας την ασφάλεια και την υγεία των πελατών μας.