Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η διαδραστική παράσταση «Γνώρισε τους ΧΟΠΑ Ήρωες 112, γίνε και Εσύ Ήρωας!», στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ!

Στο κατάμεστο «Αμφιθέατρο» του ΝΟΗΣΙΣ παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί γνώρισαν από κοντά  τους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» μέσα από μια άκρως διασκεδαστική παράσταση. Μικροί και μεγάλοι μέσα από παιχνίδια μουσική, χορό και τραγούδια έμαθαν να αναγνωρίζουν τα  συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου, να καλούν τον αριθμό άμεσης ανάγκης 112 και με αυτόν τον τρόπο, τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες μεταμορφώνονται σε ήρωες σώζοντας ζωές!

ΝΟΗΣΙΣ
Στιγμιότυπο από την παράσταση «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Οι εκπρόσωποι σχολείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που παρευρέθηκαν, έλαβαν μέρος σε κλήρωση για μια δωρεάν παράσταση «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» από τα «Ανεμοσκορπίσματα» στο σχολείο τους, με τυχερό νικητή της κλήρωσης ένα Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης!

ΝΟΗΣΙΣ
Ο Αλέξης, ο παππούς Χάρης και η Δανάη από τους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΝΟΗΣΙΣ, στο πλαίσιο των οικογενειακών προγραμμάτων θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» με ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν μέσα στον Φεβρουάριο.

Παραμείνετε συντονισμένοι στο www.noesis.edu.gr.

Λίγα λόγια για τους «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Οι «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που για 3η συνεχόμενη χρονιά εφαρμόζεται παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), το Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.) και την UNESCO, σε συνεργασία με την Angels Initiative και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Μέσα από αυτό το πολύ διασκεδαστικό, βραβευμένο και ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα, τα παιδιά εκπαιδεύονται  ώστε να είναι ικανά να βοηθήσουν να σωθούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους.

ΝΟΗΣΙΣ
FAST HEROES @NOESIS: Θανάσης Κοντονικολάου, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, Χαρίκλεια Πρώιου PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βλαχογιάννης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την επιστημονική συνεργασία του τμήματος Κοινωνικής και Προληπτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Ε.Ε. από την οποία έχουμε λάβει την υποστήριξη ως μια από τις 5 καλύτερες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ε.Ε. για θέματα non-communicable diseases, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Μετεώρων, την υποστήριξη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, του Kids Save Lives και του ΝΟΗΣΙΣ.

ΝΟΗΣΙΣ
FAST HEROES TEAM: Άννα Κυριακίδου MSc, Διοικητικά υπεύθυνη του έργου ΧΟΠΑ Ήρωες, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Καλλιόπη Τσακπουνίδου PhD, Ερευνήτρια στο έργο ΧΟΠΑ Ήρωες, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θανάσης Κοντονικολάου, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, Χαρίκλεια Πρώιου PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λήδα Παπαδοπούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προγράμματος «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» στην Ελλάδα, Βλαχογιάννης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, Μαρία Μπασκίνη PhD, Ερευνήτρια στο έργο ΧΟΠΑ Ήρωες, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα Fast Heroes εδώ.