Γεγονός είναι το πρώτο γονιδιακό εμβόλιο για πρόληψη εμφράγματος, με μία μόνο χορήγηση να αρκεί!

Με επιτυχία φαίνεται πως θα αντιμετωπίζεται πλέον ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής, η οποία αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου. Ερευνητές στις ΗΠΑ είναι σχεδόν έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το εμβόλιο αυτό, μία χορήγηση του οποίου στο μπράτσο είναι αρκετή.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Harvard αισιοδοξούν ότι σε 2-3 χρόνια θα ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό κυρίως για άτομα 30-40 ετών, τα οποία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ένα καρδιακό επεισόδιο. Ακόμα περισσότερο κινδυνεύουν αυτοί που έχουν γονιδιακή προδιάθεση να πάθουν καρδιακή προσβολή. Σε αυτούς ακριβώς στοχεύει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Στόχος, ωστόσο, είναι όλοι οι ασθενείς που είναι επιρρεπείς στην καρδιακή προσβολή.

Έμφραγμα: Η No1 αιτία θανάτου

Οι καρδιολογικές παθήσεις είναι η συχνότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

Ο στόχος του εμβολίου είναι να προστατεύει για όλη τη ζωή με μία και μόνο χορήγησή του. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, θα μεταβληθούν τα ποσοστά επιδημιολογίας και θα μειωθούν τα κόστη των Προϋπολογισμών Υγείας σε κάθε κράτος.

 

Πηγή: Healthpharma