Διαδικτυακή ημερίδα

15 Ιουνίου 2022 | 18.00

 

Η FairLife L.C.C. διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα (webinar) με θέμα «Το ταξίδι του ασθενούς: Πρόληψη – διάγνωση – Σταδιοποίηση – Πρώιμος καρκίνος του πνεύμονα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στις 18:00.

Για εγγραφές και υπενθύμιση παρακολούθησης μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο : https://e-talk.gr/fairlife. Η εκδήλωση θα προβληθεί ακόμα LIVE μέσω Youtube και μέσω της σελίδας της FairLife στο Facebook.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του πνεύμονα, καθώς και για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Στο webinar συμμετέχουν εξαίρετοι επιστήμονες, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις στρατηγικές πρόληψης στον καρκίνο του πνεύμονα, θα εξηγήσουν τις προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση, αναλόγως ηλικίας και οικογενειακού ιστορικού και θα υπογραμμίσουν τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και σταδιοποίησης. Επίσης, θα παρουσιάσουν τις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στον πρώιμο καρκίνο του πνεύμονα, επισημαίνοντας την ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισής του.

 

Ομιλητές

  • Ζένια Σαριδάκη – Ζώρα, Ιατρός Παθολόγος Ογκολόγος, Πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ)
  • Νικόλαος Χ. Κουφός, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδος Επεμβατικής Πνευμονολογίας Θεραπευτήριο Metropolitan
  • Ηρακλής Τιτόπουλος, Επεμβατικός Πνευμονολόγος, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος
  • Χριστόφορος Φορούλης, Καθηγητής Καρδιοθωρακοχειρουργικής, ΑΠΘ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδίας – Αγγείων
  • Αθηνά Χριστοπούλου, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθύντρια Ογκολογικής Μονάδας, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών
  • Έλενα Λινάρδου, Παθολόγος Ογκολόγος, Δ/ντρια Δ’ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής EΣΟΟ
  • Αφροδίτη Νόννη, Αν. Καθ. Παθολογικής Ανατομικής ΑÕ Εργαστήριο Παθ. Ανατομικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (ΕΕΠΑ)
  • Ηλένια Χατζηανδρέου, Βιολόγος, Ακαδημ. Υπότροφος, Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, ΕΚΠΑ

 

Συντονισμός & Παρουσίαση: Έλενα Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι εταιρείες: Roche Hellas, Amgen Hellas, Bristol Myers Squibb (χορηγοί) και Astra Zeneca (υποστηρικτής).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛΕΚΑΠ), της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (ΕΕΠΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος -Καρδιάς-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ).

ταξίδι

«FAIRLIFE L.C.C.»- ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.» δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η αποστολή της FairLife είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.