Την υποστήριξη του κόσμου για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού», στο οποίο θα φιλοξενούνται μωρά από 0 έως 24 μηνών που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε Νοσοκομεία και Μαιευτήρια, ζητά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μάλιστα, με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών η ΕΡΤ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου Ραδιοτηλεμαραθώνιο. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΡΤ 1 θα φιλοξενήσει ειδική τηλεοπτική εκπομπή εκείνη την ημέρα από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Λένα Αρώνη, την οποία θα πλαισιώνουν επώνυμοι που στηρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του νέου αυτού Σπιτιού. Παράλληλα, επιστήμονες θα τεκμηριώσουν την απόλυτη ανάγκη δημιουργίας του νέου αυτού χώρου, ενώ θα παρουσιαστούν και μοναδικές προσωπικές ιστορίες.

«Με τη δική σας συνεισφορά ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ θα ανοίξει μια στοργική αγκαλιά για κάθε εγκαταλελειμμένο μωρό» αναφέρει ο πρόεδρος του δ.σ. του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Κάποια από αυτά τα εγκαταλελειμμένα μωρά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, άλλα έχουν υποστεί κακοποίηση και παραμέληση, άλλα πάλι εγκαταλείφθηκαν λίγες ώρες μετά τη γέννησή τους. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του Οργανισμός, διαθέτει την εμπειρία και τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να λειτουργήσει «Το Σπίτι του Μωρού», καθώς στα 24 χρόνια δράσης του έχει μεγαλώσει εκατοντάδες μωρά στα Σπίτια του, έχει αναλάβει τη φροντίδα δεκάδων μωρών με σοβαρά προβλήματα υγείας, παρέχοντάς τους όλα όσα είχαν ανάγκη και κυρίως μια πραγματική ευκαιρία για τη ζωή και το μέλλον τους.

Τελικός στόχος για κάθε μωρό είναι να προχωρήσει η διαδικασία της αναδοχής/υιοθεσίας του βάσει των διαδικασιών, όπως ορίζονται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

 

30 Ιανουαρίου 2020 ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να έχει κάθε μωρό τη δική του, μοναδική αγκαλιά!