Νέα μέτρα για τις ελλείψεις στα φάρμακα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Μετά τις καταγγελίες των εκπροσώπων των φαρμακοποιών για σοβαρές ελλείψεις σε πάνω από 400 φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλαβε μέτρα

Τι περιλαμβάνουν τα μέτρα για τις ελλείψεις στα φάρμακα

 Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν την :

 α)  έκδοση της επικαιροποιημένης λίστα απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών που θα αναρτηθεί σήμερα

Εξάλλου όπως ανέφερε χθες από το βήμα της Βουλής ο κ. Πλεύρης “έχουμε καταλήξει μετά από συνάντηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο σε 120 κωδικούς φαρμάκων, κυρίως αυτών που δεν έχουν γενόσημο”, Και συνέχισε: “Η απαγόρευση αυτή θα είναι για μακρύ χρονικό διάστημα, και σ’ αυτό το διάστημα θα απαγορεύεται η αποθήκευση προϊόντος στις φαρμακευτικές εταιρείες”.

β)  ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ελλειπτικών φαρμάκων.

γ)  αύξηση των εισαγωγών,

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατόπιν καταγγελίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Έδωσα σήμερα εντολή στον ΕΟΦ να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού και σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρίες. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία και τα φάρμακα των πολιτών”.