Η Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, ύστερα από τα δύο δύσκολα χρόνια που περάσαμε λόγω της πανδημίας, διοργάνωσε εκδήλωση με Φιλανθρωπικό χαρακτήρα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο Grand Hotel Palace, με μια αξέχαστη βραδιά με μουσική & χορό!

Ο στόχος της εκδήλωσης άγγιξε τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και τους χορηγούς καθώς μέρος των εσόδων διατέθηκε για τη συνέχιση του έργου του συλλόγου και συγκεκριμένα για την ενίσχυση της ομαλής λειτουργίας του Χωριού, όπου 30 περίπου παιδιά, ηλικίας 2-12 ετών, τα οποία στερούνται τη φυσική τους οικογένεια, να μπορέσουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη ζεστασιά, τη φροντίδα την εκπαίδευση και την ομαλή διαβίωση σε καθημερινή βάση.

SOS
Φιορίνα Τσίπα, Ελπίδα Κορρέ, Ευδοκία Κυριακοπούλου
SOS
Μαρία Σαμαρά, Πόπη Αμοιρίδου, εκ των χορηγών MORRIS ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΕ, Λόλα Κυριάκου
SOS
Γιάννης Ασλάνης, Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης, Λήδα Παπαδοπούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Ντόμη Δεδέογλου, εκ των χορηγών Grand Hotel Palace

Στην κατάμεστη αίθουσα του Grand Hotel Palace, η συντονίστρια της Ομάδας Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου Ρενάτα Τσιρλιγκάνη και η γνωστή δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα, μίλησαν για την δύναμη της προσφοράς και ευχαρίστησαν το κοινό και τους χορηγούς για την παρουσία και στήριξή τους. Αξίζει να αναφερθεί πως την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μελίνα Δερμεντζοπούλου, οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο κ. Δημήτρης Κούβελας καθώς και γνωστοί επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και άλλων συλλόγων.

SOS
Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Βίκυ Μωυσιάδου, Ρενάτα Τσιρλιγκάνη, Ντόμη Δεδέογλου, εκ των Χορηγών Grand Hotel Palace, Γιώργος Τζέτζης
SOS
Ελεάνα Βλάχου-Τζιτζικώστα, Λήδα Παπαδοπούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας

Η εκρηκτική live εμφάνιση του group της Partytura του Δημήτρη Φίστα, ξεσήκωσε τους καλεσμένους με γνωστές μουσικές επιτυχίες, μετατρέποντας αυτήν την ξεχωριστή βραδιά σε ένα κεφάτο πάρτι.

SOS
Στιγμιότυπο της βραδιάς με το group της Partytura
SOS
Έλενα Σαλούστο, Γιάννης Βασιλειάδης, εκ των Χορηγών KYANA
SOS
Κατερίνα Ζιούτα, Κυριάκος Δημητριάδης, εκ των Χορηγών ΙΑΚΕΝΤΡΟ

Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη της εκδήλωσης από τους χορηγούς, οι οποίοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και συγκεκριμένα ήταν: το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, η πλαστικός χειρουργός Γιολάντα Πεπέ, το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και Υπογονιμότητας ΙΑΚΕΝΤΡΟ, η Εταιρία προϊόντων κομμωτικής περιποίησης ΚΥΑΝΑ, η Εταιρία Εύκαμπτων Υλικών Συσκευασίας A. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ο Ελληνικός πολυεθνικός Όμιλος παραγωγής δομικών υλικών ISOMAT, η Εταιρία Ηλεκτρικών Επαγγελματικών συσκευών MORRIS ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε. και η Εταιρία εκθεσιακού marketing EXPOSYSTEM.

 

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας  προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.