Η FairLife L.C.C. στην 4η φετινή της βράβευση απέσπασε χάλκινο βραβείο για τις επικοινωνιακές δράσεις της, με στόχο την πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα, την υγεία, τη φυσική άσκηση και ευεξία στο πλαίσιο των  Healthcare Business Awards 2022, που διοργάνωσε για έβδομη χρονιά η BOUSSIAS Communication. Η απονομή του χάλκινου βραβείου στην κατηγορία  «Δράσεις με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη» αποτελεί το επιστέγασμα ενός συγκροτημένου προγράμματος επικοινωνιακών δράσεων ευαισθητοποίησης.

Στόχος του θεσμού είναι η διάκριση των επιχειρήσεων του κλάδου υγείας και φαρμάκου που επένδυσαν στην καινοτομία και συνείσφεραν στην ελληνική κοινωνία. Η ανάδειξη επιστημονικών φορέων  και συλλόγων ασθενών που διακρίθηκαν για την επιστημονική και κοινωφελή τους δράση προάγοντας την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση νοσημάτων ή βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η πρόεδρος της FairLife L.C.C., Κορίνα Πατέλη Bell ανέφερε: «Ιδρύοντας τη FairLife L.C.C,  προς τιμήν του συζύγου μου Simon Bell ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, θέσαμε ως βασικούς πυλώνες των δράσεών μας την ενημέρωση  και την πρόληψη. Αποστολή μας είναι να υποστηρίξουμε τον ασθενή σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας».

Έμφαση δόθηκε στην ενεργοποίηση των νέων με τη δημιουργία των αντικαπνιστικών εκστρατειών «14 λεπτά ζωής» (Μάιος 2021) και «Εισπνέω, εκπνέω και δεν αναπνέω» (Μάιος 2022) από νέους εθελοντές, εκπαιδευτικές αντικαπνιστικές δράσεις σε σχολεία, και τη διοργάνωση του 1ου  Πανελληνίου Διαγωνισμού  Δημιουργικής Γραφής, αφίσας, σλόγκαν FairLife L.C.C.

Σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, η FairLife L.C.C. προώθησε τις εκστρατείες για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο “GetChecked”,  του Ευρωπαϊκού φορέα LuCE (Οκτώβριος 2021) και Close the Care Gap της UICC (Φεβρουάριος 2022). Παράλληλα η FairLife L.C.C. δημιούργησε επικοινωνιακές δράσεις βασισμένες σε βιωματικές ιστορίες. Η ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων με τίτλο  «Luca. Το ταξίδι του ασθενούς», εμπνευσμένη από τη ζωή του Simon, παρουσιάζει την πορεία του ασθενούς από τη διάγνωση, τη θεραπεία και την ίαση. Ενημερωτικά βίντεο προωθούν τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ψυχική ενίσχυση των ασθενών.

Με ευαισθησία για το περιβάλλον, τον κοινό μας πνεύμονα, αλλά και την ψυχική ενδυνάμωση των ασθενών, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις για την υγεία, τη φυσική άσκηση, την ευεξία και το περιβάλλον, όπως τα Ασκληπιεία εν δράση, η ενίσχυση ορειβατικών αποστολών, ο εθελοντικός καθαρισμός παραλιών.

Η πρόεδρος της FairLife L.C.C., Kορίνα Πατέλη Bell στο πλαίσιο των βραβείων σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την κριτική επιτροπή για την επιβράβευση των πρωτοβουλιών και των προσπαθειών μας. Είναι τιμή μας και δέσμευση να συνεχίσουμε υποστηρίζοντας τους ασθενείς σε όλη την πορεία της νόσου και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για την πρόληψη».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους FairLife Ambassadors Γ. Φουντούλη, Β. Κοκκαλάνη, Ζ. Σούλιο, Ν. Μαγγίτση, Κ. Τσακαλδήμη, Ορ. Μικελάκη και Α. Γερολυμάτου για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους στις δράσεις μας.

Θερμές ευχαριστίες στις εταιρείες που υποστήριξαν τις δράσεις μας. Με αλφαβητική σειρά τη FairLife L.C.C.  υποστήριξαν: Allasia Shipping Management, Amgen, Astra Zeneca, BMS Greece, Laskaridis Shipping Co, Lung Ambition Alliance, Metropolitan Hospital, MSD, Novartis, Pfizer, Roche, Takeda, Tsakos Group,  Φαρμασέρβ Λίλλυ.

Ακόμα, για την παραχώρηση των γραφείων της FairLife L.C.C θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες Aries Energy & Transport Corp και Property Founders.

Τέλος, για την υλοποίηση των δράσεων της FairLife L.C.C. συνεργαστήκαμε, κατά αλφαβητική σειρά, με τις εταιρείες: ASAP, CATALYTICA, EARTH VIEW, REPUTATION UNIQUE, καθώς και με πάνω από 100 εθελοντές.