Οι χειμωνιάτικες ιώσεις αντιμετωπίζονται εύκολα!

11+1

«σύμμαχοι» απευθείας από τη φύση

Υπάρχουν όμως και εναλλακτικές οδοί, πέραν των φαρμακευτικών και συμβατικών, ώστε να κρατήσουμε τον εαυτό μας δυνατό και να τον προετοιμάσουμε για τις επιθέσεις των ιών. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει προνοήσει η φύση, που είναι πλούσια σε βότανα και φυτά, τα οποία μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν και η χρήση των βοτάνων δεν υποκαθιστά την φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να απαιτηθεί, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει σημαντικά.

  1. Εχινάκεια: Διαθέτει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του οργανισμού.
  2. Ρίγανη: Έχει αντιοξειδωτική και αποχρεμπτική δράση, με αποτέλεσμα να αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στις περιπτώσεις αναπνευστικών λοιμώξεων.
  3. Τζίντζερ (πιπερόριζα): Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ανακουφίζει από σπασμούς που προκαλούν τον βήχα, μέσω των μυοχαλαρωτικών του ιδιοτήτων.
  4. Μέντα: Καταπολεμά δραστικά συνάχι, βήχα, βρογχίτιδα, πονόλαιμο και γρίπη.
  5. Δεντρολίβανο: Είναι γνωστό για την αντι-ιική του δράση.
  6. Τίλιο: Συνιστά «μαγικό φίλτρο» για ιώσεις και κρυολογήματα, ενώ είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ημικρανίας, καταρροής και άλλων συμπτωμάτων γρίπης.
  7. Δίκταμος: Το ρόφημα από δίκταμο είναι ιδανικό για το συνάχι και τον πονόλαιμο.
  8. Ευκάλυπτος: Ηρεμεί και απαλύνει τον βήχα, ενώ καταπραΰνει τον πονόλαιμο και τα συμπτώματα της δύσπνοιας και του πυρετού.
  9. Μολόχα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από προβλήματα του αναπνευστικού.
  10. Κανέλα: Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της βρογχίτιδας.
  11. ΘυμάριΤα έλαιά του, θυμόλη και ταννίνες, καταπολεμούν τον βήχα και βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τους ιούς.
  12. Σκόρδο: Η αλισίνη που περιέχεται στο σκόρδο βοηθά στην καταπολέμηση των ιών.