Σας απασχολούν οι πόνοι στις αρθρώσεις, τη μέση και την πλάτη; Αναρωτιέστε γιατί δυσκολεύεστε με την κίνησή σας το πρωί; Ανησυχείτε για την κούραση που αισθάνεστε συχνά; Ένας “ψηφιακός γιατρός” θα βρεθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, για να σας λύσει κάθε απορία γύρω από τα θέματα αυτά. Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ενημερωτικής Εκστρατείας Ρευματικών Παθήσεων, η οποία διοργανώνεται με την ευκαιρία  της Παγκόσμιας ημέρας Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου).

Η ψηφιακή  φιγούρα ειδικού γιατρού-ρευματολόγου θα περιμένει όλους τους ενδιαφερόμενους στο εμπορικό κέντρο One Salonica, για να δώσει απευθείας απαντήσεις στις ερωτήσεις τους σχετικά με τις ρευματοπάθειες.

«Το σώμα σου μιλάει, άκουσέ το»

Με κεντρικό σύνθημα «το σώμα σου μιλάει, άκουσέ το», η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ – ΕΠΕΡΕ), από το 2014 και κάθε χρόνο, διοργανώνουν εκστρατείες ενημέρωσης για τις ρευματοπάθειες.

«Είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση του κόσμου και ακόμα περισσότερο των νέων για τις ρευματικές παθήσεις» τονίζει η αντιπρόεδρος της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ,  Ευαγγελία Καταξάκη, και συμπληρώνει: «Γι’ αυτό, ακολουθώντας τις εξελίξεις, φροντίζουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους προσέγγισης και ενημέρωσης του νεανικού κοινού, καθώς οι ρευματικές παθήσεις αφορούν όλες τις ηλικίες, όχι μόνο τους ηλικιωμένους και συνοδεύονται από πόνο και σωματική ανικανότητα. Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, η έγκαιρη πρόσβαση στον γιατρό και η έναρξη της θεραπείας αποτελούν το κλειδί για την καλύτερη αντιμετώπιση τους».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ