Η Υγεία στο επίκεντρο μέσα από έναν κύκλο παρουσιάσεων

 

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των πρωτοβουλιών για προσβασιμότητα των υπηρεσιών Υγείας, ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Υγεία και για θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης.

Οι επιπτώσεις του Διαβήτη στη ζωή των ασθενών και των οικείων τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στις εγκαταστάσεις του Φορέα. Προσκεκλημένος από τον χώρο της υγείας ήταν ο Πέτρος Κατσόγιαννος, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος του Ομίλου Affidea και Επιμελητής Ενδοκρινολογίας Uppsala University Hospital.

Ο κ. Κατσόγιαννος εξήγησε πόσο συχνός είναι ο διαβήτης και πως τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι ασθενείς με διαβήτη στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Στη συνέχεια μίλησε για τους διαφορετικούς τύπους του διαβήτη, για τα κύρια συμπτώματα και για το τι χρειάζεται για τη διάγνωσή του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιπλοκές που μπορεί να δημιουργήσει η πάθηση και γιατί είναι σημαντικό να γίνεται γρήγορα η διάγνωση και να χρησιμοποιείται η σωστή θεραπεία, καθώς και τι επίπτωση έχει η πανδημία της COVID-19 στο σακχαρώδη διαβήτη. Μετά το τέλος της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι είχαν τον χρόνο να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Διοικητική Διευθύντρια της Affidea Καλλιθέας, κα Μαρία Καραπίντσου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην Affidea μεριμνούμε ώστε η πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας να γίνεται με σεβασμό στην ισότητα. Στο πλαίσιο αυτό, διαθέτουμε σύστημα προτεραιότητας για τις «ευαίσθητες» κοινωνικά ομάδες, ενημερωτικό υλικό στη γραφή Braille, θέσεις στάθμευσης και ειδική ράμπα στην είσοδο του κτιρίου. Με χαμόγελο κάθε μέρα εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με θέματα υγείας, προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση, πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία, σύγχρονες υποδομές και υψηλές επιστημονικές δυνατότητες».

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Affidea Καλλιθέας (Λ. Ελ. Βενιζέλου 260) στο τηλέφωνο 216 0010200 και email: kallithea@affidea.com, τις καθημερινές 06:30-21:00 & το Σάββατο 07:30-15:00.

 

Τυφλών
Στη φωτογραφία εικονίζονται από αριστερά η κα Μαρία Καραπίντσου, Διοικητική Διευθύντρια της Affidea Καλλιθέας, η κα Μαρία Τζεβελέκου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος και ο κος Πέτρος Κατσόγιαννος, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος του Ομίλου Affidea

 

 

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 15 χώρες μέσα από ένα δίκτυο 312 ιατρικών κέντρων & 11 χιλ. επαγγελματιών υγείας.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους. Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημιούργησε ένα Πανελλαδικό Δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, που συνεχώς επεκτείνεται, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.

 

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram