Ο ορθοπαιδικός χειρουργός, κ. Βασίλης Λυκομήτρος  μιλά στο Cityportal & στο Healthmore για τα κατάγματα οστεοπόρωσης και μας συστήνει τον τρόπο της πλέον αποτελεσματικής αντιμετώπισης, με την κυφοπλαστική.
Η Κυφοπλαστική είναι μια διαδερμική αναίμακτη μικροεπεμβατική μέθοδος θεραπείας Καταγμάτων Σπονδυλικής Στήλης που γίνεται με τοπική νάρκωση, διαρκεί περίπου μία ώρα. Έχει μηδαμινά ποσοστά αποτυχίας και πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, αυξάνεται και η επίπτωση των νοσημάτων στον πληθυσμό. Η οστεοπόρωση είναι μεταβολικό νόσημα που συνδέεται με την ηλικία. Επηρεάζει εδώ και πολλά χρόνια τις ζωές εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα τη δεκαετία 2000 2010 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την καθιέρωσε ως δεκαετία διερεύνησης και θεραπείας της οστεοπόρωσης.

 

Τι είναι η οστεοπόρωση;

Πρόκειται για μια ασθένεια στην οποία τα οστά γίνονται πολύ αδύναμα και είναι πολύ πιθανό να σπάσουν. Συχνά αναπτύσσεται σιωπηλά για πολλά χρόνια, χωρίς συμπτώματα, μέχρι να σπάσει ένα οστό. Αφορά κυρίως άτομα της τρίτης ηλικίας από 65 ετών και πάνω, που αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού, κυρίως γυναίκες, αλλά και άνδρες.

Τα κατάγματα που προκαλούνται από την οστεοπόρωση εμφανίζονται συχνότερα στη σπονδυλική στήλη και πολλές φορές αυτόματα, δηλαδή χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια πτώση. Στην περίπτωση που υπάρχει πόνος που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα πρέπει να απευθυνόμαστε σε ειδικούς, τονίζει ο κ. Λυκομήτρος.

 

Μια ιατρική επανάσταση, θεραπεία με την Κυφοπλαστική

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την κυφοπλαστική, μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, που ανακουφίζει άμεσα τον ασθενή, απομακρύνει τον πόνο και τον καθιστά εκ νέου άμεσα ενεργητικό. Είναι μια ιατρική επανάσταση όπως σημειώνει ο κ. Λυκομήτρος στο πολύ ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί!

 

Βασίλης Λυκομήτρος
Ορθοπαιδικός χειρουργός
www.lykomitros.com

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης: Πλαστική χειρουργική προσώπου – στήθους (ΒΙΝΤΕΟ)