10.000 θεραπείες ραδιοϋμενόλυσης από τον πυρηνικό ιατρό, Δρα Δημήτρη Χατζόπουλο


Τον εντυπωσιακό αριθμό των 10.000 θεραπειών με ραδιοϋμενόλυση για την αντιμετώπιση της χρόνιας αρθρίτιδας έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής ο  πυρηνικός ιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Πυρηνικής Ιατρικής «Μοριακή Απεικόνιση», Δρ Δημήτρης Χατζόπουλος, επιβεβαιώνοντας σε κάθε μία από αυτές την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.

 

Με δεδομένο δε ότι η ραδιοϋμενόλυση, που θεωρείται διεθνώς ως η κορυφαία θεραπεία για την αντιμετώπιση της χρόνιας αρθρίτιδας, δεν επιβαρύνει καθόλου τον οργανισμό και δεν επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, αναδεικνύεται σε μια μέθοδο ιδιαίτερα ασφαλή για τους ασθενείς εν μέσω της πανδημίας Covid 19, έναντι της φαρμακευτικής με αντιφλεγμονώδη ή βιολογικούς παράγοντες και της χειρουργικής. Η εν λόγω θεραπεία αποτελεί μια από τις θεραπευτικές εφαρμογές της Πυρηνικής Ιατρικής και είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα ήδη από το 1991, τελευταία και από τον ΕΟΠΥΥ, όπως όλες οι ιατρικές πράξεις.

Η ραδιοϋμενόλυση βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα είδη της χρόνιας αρθρίτιδας, με συνηθέστερες εφαρμογές της στις ρευματικές παθήσεις (ρευματοειδή-ψωριασική-αγκυλοποιητική αρθρίτιδα) και στην οστεοαρθρίτιδα. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλες τις αρθρώσεις, π.χ. δάκτυλα, καρπούς, αγκώνες, ώμους, ισχία, γόνατα, πόδια, εκτός της σπονδυλικής στήλης.

Με τη ραδιοϋμενόλυση συρρικνώνεται ο ερεθισμένος και διογκωμένος υμένας της άρθρωσης και έτσι μειώνεται ή και σταματά η φλεγμονή, άρα και τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Κατά τη διάρκειά της χορηγούνται με μια ένεση στην πάσχουσα άρθρωση τα ραδιοφάρμακα Υ-90, Re 186 και Εr 169. Και τα τρία έχουν την ιδιαιτερότητα να παραμένουν στην άρθρωση έως ότου εξασθενήσουν πλήρως, η δε ακτίνα δράσης τους είναι τόσο μικρή που δεν επηρεάζουν τον υπόλοιπο οργανισμό, ενώ θεραπεύουν την φλεγμονή χωρίς να βλάπτουν τον χόνδρο ή τα οστά της άρθρωσης.

 

Τα πλεονεκτήματα

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα της ραδιοϋμενόλυσης είναι πως είναι εστιασμένη και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό, είναι εύκολη και απλή στην εφαρμογή της, ενώ μπορεί να εφαρμοσθεί παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή. Η εν λόγω θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και μάλιστα με μακροχρόνια αποτελέσματα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί άμεσες ή μακροπρόθεσμες παρενέργειες ή επιπλοκές, με την προϋπόθεση βέβαια πως γίνεται σωστά. Συνήθως επαρκεί μία μόνο συνεδρία και σε ελάχιστες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη μετά από μήνες η επανάληψη.

Η ραδιοϋμενόλυση είναι μια παγκοσμίως γνωστή μέθοδος. Μάλιστα, μόνο στη Γερμανία διεξάγονται περίπου 60.000 θεραπείες ετησίως.

Η μεγάλη εμπειρία του Δρα Δημήτρη Χατζόπουλου στην εν λόγω μέθοδο επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τους αριθμούς, αλλά και  από το επιτυχές αποτέλεσμα σε κάθε μία από τις θεραπείες.

 

 

 

INFO!

Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής

«Μοριακή Απεικόνιση»

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 232/Πάρνηθος, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 666700,

6977 019 404

Email: chatzod@gmail.com

www.dr-chatzopoulos.gr