Euromedica – Αρωγή Θεσσαλονίκης

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Πώς η άσκηση στο νερό επιδρά ευεργετικά στην Αποκατάσταση

 

Η Υδροθεραπεία ή αλλιώς η θεραπευτική άσκηση στο νερό δεν είναι κάτι καινούριο στην επιστημονική κοινότητα των ειδικών της Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης.

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο Ιπποκράτης, έχοντας συνειδητοποιήσει και μελετήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού και της εναλλάξ χρήσης των υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, θεωρείται, εκτός από πατέρας της Ιατρικής, πατέρας και της Υδροθεραπείας.

 

Η χρήση της θεραπευτικής πισίνας ενδείκνυται για ορθοπαιδικές, νευρολογικές και ρευματικές παθήσεις και αυτοάνοσα νοσήματα. Πιο συγκεκριμένα, συνεδρίες Υδροθεραπείας μπορούν να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα Αποκατάστασης για Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Parkinson, Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού, Κατάγματα, Οστεοπόρωση, Μυοπάθεια, Τραυματισμούς αρθρώσεων κ.ά.

 

Στο Κέντρο Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης οι Υδροθεραπευτές, με εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οποιαδήποτε πάθηση μπορεί να διαπιστωθεί ότι θα ωφεληθεί από την άσκηση στο νερό, έχοντας την ευχέρεια επιλογής ομαδικών ή ατομικών συνεδριών, όπου η προσοχή του Υδροθεραπευτή βρίσκεται επικεντρωμένη σε έναν ασθενή και στις ιδιαιτερότητές του.

 

Για να είναι αποτελεσματική η άσκηση στο νερό, η ειδική ομάδα Αποκατάστασης, με επικεφαλής τον Φυσίατρο, αξιολογεί την κατάσταση του ασθενούς με τον δείκτη αξιολόγησης λειτουργικότητας FIM® και το ιατρικό ιστορικό.

Στόχος είναι να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί το κατάλληλο πρόγραμμα Αποκατάστασης, βασισμένο στην διαπιστωμένη εμπειρία και γνώση των Υδροθεραπευτών και στις φυσικές ιδιότητες του νερού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ένταξη συνεδριών Υδροθεραπείας στο πρόγραμμα Αποκατάστασης κρίνεται σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητη για την γρηγορότερη αποκατάσταση και τελικώς την επανένταξη στην πρότερη καθημερινή πραγματικότητα του ατόμου.

Η τήρηση κανόνων και λειτουργίας σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, σε όλα τα επίπεδα του Κέντρου Αποκατάστασης, είναι πρωτίστης σημασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θεραπευτικές πισίνες

 Στο Κέντρο Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης λειτουργούν 3 εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες (28˚-33˚C): οι 2 πισίνες έχουν 7 μέτρα μήκος και 1,30 μέτρα βάθος και η μεγάλη πισίνα έχει 25 μέτρα μήκος και 0,90-1,30 μέτρα βάθος. Οι θεραπευτικές πισίνες προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον αποθεραπείας, μέσω ενός προηγμένου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου, το οποίο ρυθμίζει καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των δεξαμενών, τα επίπεδα χλωρίωσης και όζοντος και διασφαλίζει απόλυτα την ποιότητα του νερού.

 

Η εγκατάσταση αποτελεί πρότυπο για τα δεδομένα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στην Ελλάδα, καθώς συμπληρώνεται από την απαραίτητη υποδομή και τον ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει υδροδιάδρομο με αντίσταση νερού, ηλεκτρονικά γερανάκια, ποδήλατο νερού, ελλειπτικό μηχάνημα νερού και ειδικά τροχήλατα αμαξίδια εισόδου και εξόδου από το νερό.

 

Στη Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης οι θεραπευτές εφαρμόζουν ειδικές τεχνικές όπως η Halliwick, Bad Ragaz Ring, Bobath και PNF ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Συγκεκριμένα, στη μέθοδο Halliwick βασικός στόχος του θεραπευτή -εκτός από την ενδυνάμωση- είναι και η ανεξαρτησία κινήσεων του ασθενή στο νερό, ενώ στη μέθοδο Bad Ragaz Ring κύριοι στόχοι είναι η ισορροπία του κορμού και η μυϊκή ενδυνάμωση.

 

 

arogi-apokatastasi

Info!

EUROMEDICA – ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τέρμα 17ης Νοεμβρίου, Ελαιώνες,

Πυλαία, Θεσσαλονίκη, 54301

Γενικές πληροφορίες

2310 986 000

Ημερήσια νοσηλεία

2310 986 100

info@euromedica-arogi.gr

www.euromedica-arogi.gr