Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα παρουσιάζει την νέα σειρά μίνι ενημερωτικών εκπομπών με τίτλο «14 ΛΕΠΤΑ ΖΩΗΣ».

Σε 14 λεπτά, η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου απευθύνει ερωτήματα που έχουν τεθεί από τους ίδιους τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, σε εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας για θέματα όπως, η πρόληψη, ο προ-συμπτωματικός έλεγχος, η διάγνωση, η θεραπεία, το κάπνισμα, η ολιστική προσέγγιση των ασθενών κ.α.

Τις απαντήσεις, με τρόπο απλό και κατανοητό, δίνουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες: (αλφαβητική σειρά)

Ελευθέριος Ζέρβας, Πνευμονολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, 7η Πνευμονολογική Κλινική και Κέντρο Άσθματος ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», Γενικός Γραμματέας ΕΠΕ

Κοσμάς Ηλιάδης, Θωρακοχειρουργός, Διευθυντής Θωρακοχειρουργικής Κλινικής  Νοσοκομείο «Υγεία»

Παρασκευή Κατσαούνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Μονάδα Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», Μέλος Δ.Σ. ΕΠΕ

Έλενα Λινάρδου, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθύντρια 4ης Ογκολογικής Κλινικής  «Metropolitan Hospital», Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΣΟO.

Στέλιος Λουκίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ,  Πρόεδρος ΕΠΕ

Γιάννης Μούντζιος, Παθολόγος Ογκολόγος,  Διευθυντής Δ’ Ογκολογική Κλινική και Μονάδα Κλινικών Μελετών «Ερρίκος Ντυνάν».

Γεώργιος Πισσάκας, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΓΝΑ  «Αλεξάνδρα», Αντιπρόεδρος ΕΕΑΟ

Γρηγόρης Στρατάκος, Επεμβατικός Πνευμονολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»

Κυριακή Ταβερναράκη, Ακτινολόγος τμήμα Ιατρικής Απεικόνισης και Επεμβατικής Ακτινολογίας ΓΝΝΘΑ «η Σωτηρία», Γενική Γραμματέας ΕΑΕ.

14 ΛΕΠΤΑ ΖΩΗΣ

« Η νέα σειρά ενημερωτικών εκπομπών «14 λεπτά ζωής» εντάσσεται στην προσπάθεια μας η FairLife να γίνει η φωνή και η δύναμη για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας και ο συνοδοιπόρος των οικογενειών και των φροντιστών τους. Στόχος της είναι να παρέχει έγκυρη, εύληπτη και συμπυκνωμένη γνώση  σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο του πνεύμονα, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων, τα οποία μας έχουν τεθεί ως ερωτήσεις από τους ίδιους τους ασθενείς και τους φροντιστές τους. 14 λεπτά αφιερωμένα στον εαυτό μας, 14 λεπτά γνώσης, κέρδος για τη Ζωή μας. Γιατί η γνώση αποτελεί δύναμη, η ενημέρωση και η πρόληψη το καλύτερο φάρμακο»  αναφέρει η Κορίνα Πατέλη-Bell, πρόεδρος της FairLife L.C.C.

Η προβολή των ενημερωτικών εκπομπών θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου 2022 και κάθε 2η Δευτέρα στις 19:00. Η μετάδοση θα γίνεται μέσω των καναλιών FACEBOOK και YOUTUBE της FairLife L.C.C. ενώ στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα «14 Λεπτά Ζωής» το κοινό μπορεί να δηλώνει συμμετοχή για να παρακολουθήσει τις εκπομπές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το teaser video των εκπομπών.

Τη σειρά ενημερωτικών εκπομπών “14 Λεπτά Ζωής” υποστηρίζουν οι εταιρείες: Roche Hellas, JanssenCilag Pharmaceutical S.A.C.I., Bristol Myers Squibb και MSD.

Η εκπομπές τέθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ),  της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), της  Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος, Καρδίας & Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ) και της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ).

 

«FAIRLIFE L.C.C.»- ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.» δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η αποστολή της FairLife είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.