Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με ποικίλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

 

Δράσεις στην Ελλάδα

Σε 13 Περιφέρειες, 73 Δήμους και 60 φορείς, προγραμματίζονται, μέχρι στιγμής, δράσεις καθαρισμού παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Δράσεις στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019 στο πάρκο “Οι Κήποι του Πασά“. Η ΧΑΝΘ, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, η Γ ́ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας» (με φορέα υποδοχής την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Perrotis College), το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019.

Η σκέψη γύρω από τη διοργάνωση

Το εγχείρημα ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με τίτλο «Ελάτε να βάλουμε το νερό στ’ αυλάκι στους Κήπους του Πασά», προκειμένου να διασωθεί το πάρκο και αυτός ο ιστορικός τόπος, μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη και να αποδοθεί στους κατοίκους της.

Με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των συναρμόδιων Αντιδημαρχιών τις τρεις προηγούμενες χρονιές πετύχαμε το πάρκο να είναι καθαρό, φροντισμένο, καταπράσινο αλλά και να επανεγκατασταθεί η αντλία για την ανακύκλωση στην κυκλοφορία του νερού.

Για να υπάρχει συνέχεια σε αυτό το όμορφο πάρκο, θα πρέπει όλοι μας και κυρίως τα σχολεία, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, η νεολαία και οι κάτοικοι της περιοχής να αγκαλιάσουν το πάρκο, να το παρακολουθούν, να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, να νοιάζονται για αυτό.

Ο στόχος της εκδήλωσης

Με τη φετινή μας εκδήλωση, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να δώσουμε στους Κήπους του Πασά ζωή και περιεχόμενο επιλέγοντας το πάρκο αυτό, ως τόπο καλλιτεχνικής έμπνευσης, αυθορμητισμού και παιχνιδιού παιδιών, χαλάρωσης και ευεξίας μεγαλύτερων.
Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε το πάρκο την Τετάρτη 5 Ιουνίου από τις 18.00 έως τις 21.00 για να διασκεδάσετε με μουσικά events, χορευτικές εκδηλώσεις, δενδροφύτευση, παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους και πολλές άλλες εκπλήξεις! Φεύγοντας από το πάρκο ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα σας χαρίσει ένα όμορφο λουλούδι.

Οι συμμετέχοντες

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η ομάδα «Κύκλος Κρουστών Θεσσαλονίκης», η Ορχήστρα του 7ου Γ.Ε.Λ., με Ελληνική μουσική, το μουσικό σχήμα «Γιαφ Γιουφ» με ρεμπέτικες μελωδίες, η Χορευτική Ομάδα του ΚΑΠΗ της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και το ρεμπέτικο τμήμα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της Χ.Α.Ν.Θ. Ακόμη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Γυμναστική στο Πάρκο» και η Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς πρόγραμμα Pilates ανοιχτό προς όλους.

Η Europe Direct προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με τίτλο «H Ευρώπη είναι θέμα αξιών», με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ωφελούμενοι του προγράμματος REACT του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συμμετέχουν με δενδροφύτευση στους χώρους του Πάρκου.

Κήποι του Πασά: Δίπλα στο Θέατρο Δάσους

Πηγή: cityportal.gr