Τα στοιχεία των δύο πανελλαδικών δημοσκοπήσεων που πραγματοποίησε ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ σε συνεργασία με την εταιρεία Alco, τόσο σε πολίτες της επικράτειας όσο και σε φαρμακοποιούς, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου του Ομίλου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, διαδικτυακά, από τις 10:00πμ. έως τις 15:00μμ., με τη συμμετοχή τριών υπουργών της κυβέρνησης, του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, πανεπιστημιακών θεσμικών φορέων και φαρμακοποιών.

Στην ποσοτική έρευνα κοινού που συμμετείχαν  άτομα από αστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας μας, οι πολίτες ανέδειξαν τους νέους ρόλους που καλείται να αναλάβει ο φαρμακοποιός σήμερα προκειμένου να εξυπηρετεί τις αυξανόμενες ανάγκες τους, περιγράφοντας μάλιστα το σύνολο των υπηρεσιών υγείας που επιθυμούν πλέον να παρέχονται από τα φαρμακεία.

Παράλληλα, στη 2η έρευνα με τη συμμετοχή των φαρμακοποιών, ο κλάδος απάντησε στο κρίσιμο ερώτημα για το κατά πόσο επιθυμεί να καλύψει τις αναδυόμενες υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας, με ποια κριτήρια και με ποιες προτεραιότητες.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι υπηρεσίες; Κατά πόσο οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς και πόσο διατεθειμένοι είναι να πληρώσουν; Τι απαντούν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί και πώς επανατοποθετούν το επάγγελμά τους σε μια εποχή που πολλά υγειονομικά στερεότυπα έχουν καταργηθεί;

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα παρουσιαστούν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου αναλυτικά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alco Κώστα Παναγόπουλο και θα σχολιαστούν από κυβερνητικά στελέχη και θεσμικούς φορείς.

Στο φετινό συνέδριο που έχει τίτλο «Η υπεραξία του φαρμακείου στη νέα εποχή» θα συζητηθούν επίσης οι ψηφιακές καινοτομίες και τα τεχνολογικά άλματα που καθιστούν πλέον τον φαρμακοποιό ως βασικό μοχλό υγειονομικής φροντίδας των ασθενών αλλά και ενδυνάμωσης της συνείδησης των πολιτών για μείζονα θέματα υγείας.

Η θεματολογία του φετινού συνεδρίου

  • Οι υπηρεσίες στο φαρμακείο μετά την Covid-19 εποχή: Ποια θα είναι η εξέλιξη;
  • Η ψηφιακή μεταμόρφωση της υγείας και ο νέος ρόλος του φαρμακείου
  • Πανδημία και παραπληροφόρηση: Ο αναλφαβητισμός της υγείας χρειάζεται τον φαρμακοποιό του
  • Out of the Box Presentation: «Μην τα παρατάς»

Οι ομιλητές του Συνεδρίου

Στο φετινό συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ θα είναι ομιλητές (κατά τη σειρά του προγράμματος) : ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΟΣΦΕ Βασίλης Μπιρλιράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Νίκος Δέδες, η φαρμακοποιός Ουρανία Κόλλια, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, ο Technology & Innovation Senior Manager, Global Center for Digital Innovation Θάνος Σταυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας ΟΣΦΕ & Ομίλου

ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ Λευτέρης Μαρίνος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Karabinis Medical S.A. Απόστολος Καραμπίνης, ο Καθηγητής Παθολογίας – Σακχαρώδη Διαβήτη ΑΠΘ Απόστολος Τσάπας, η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και της ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ. Αθανασία Παππά και η μαραθωνοδρόμος – συγγραφέας Μαρία Πολύζου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ Κωνσταντίνος Πάνος, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Τομεάρχης Υγείας Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο Απόστολος Βαλτάς και ο Βασίλης Μπιρλιράκης.

 

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.