Έτσι, ο ελληνικός αερομεταφορέας θα ξεκινήσει να πετά την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου του 2020 από Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο και στην Ελλάδα προς Λήμνο και Ικαρία. Μάλιστα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια πρόσφατης παρουσίασης στην πόλη ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε κάποιες από τις πτήσεις αυτές να διατηρηθούν και τον χειμώνα.

Έτσι το 2020 τα αεροσκάφη της Aegean θα εκτελούν από τη Θεσσαλονίκη δρομολόγια προς 32 προορισμούς έναντι 24 σήμερα, ενώ οι διαθέσιμες θέσεις θα ανέλθουν σε 3,15 εκατομμύρια, μέγεθος αυξημένο κατά 25%. Παράλληλα, θα ενισχυθεί η χωρητικότητα των θέσεων στις πτήσεις προς Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ και Παρίσι.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της Aegean στη Θεσσαλονίκη, από το 2020 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα σταθμεύει το βράδυ ένα ακόμη αεροσκάφος της, Α1321, 206 θέσεων, με τον αριθμό των αεροσκαφών που θα βρίσκονται στη βάση της Θεσσαλονίκης να φτάνουν πλέον τα έξι.

Επίσης η εταιρεία δρομολογεί την αναβάθμιση και τον διπλασιασμό του lounge της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στα 500 τ.μ., το οποίο θα λειτουργήσει με την έναρξη του νέου επιβατικού σταθμού.

Μιλώντας στην ίδια παρουσίαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως η  αύξηση σχεδόν κατά 25% των δρομολογίων εξωτερικού δίνει ένα ακόμη «όπλο» για να γίνει η Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστρια στον εισερχόμενο τουρισμό. «Η Aegean επενδύει στη Θεσσαλονίκη σε μια εποχή που ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για την πόλη» ανέφερε.