Σε μια περίοδο που σύσσωμη η διεθνής επιστημονική κοινότητα μάχεται κατά του νέου κορωνοϊού και της λοίμωξης Covid-19 την οποία προκαλεί, η ανάγκη για τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία απέναντι στον αόρατο αυτόν «εχθρό» παίρνει άλλες διαστάσεις. Αυτή την ανάγκη έχει αντιληφθεί και εξυπηρετεί το επαναστατικό και βασισμένο στην τεχνολογία της NASA σύστημα καθαρισμού Airocide, το οποίο έφερε στην Ελλάδα η T&C Group.

Το Airocide, ένα προηγμένο φωτοκαταλυτικό σύστημα καθαρισμού του αέρα, αποδεικνύεται μια πολύτιμη πρόσθετη ασπίδα για την υγεία μας απέναντι στο νέο κορωνοϊό και τη λοίμωξη Covid-19, σκοτώνει τις οργανικές ακαθαρσίες, τα βακτήρια, τους ιούς και τις πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs) στο μοριακό επίπεδο και εξαφανίζει σχεδόν το 100% των ρύπων από τον αέρα. Πρόκειται δε για το μοναδικό σύστημα καθαρισμού αέρα που έχει αναπτύξει η NASA και διαθέτει το λογότυπό της.

Airocide

Η οδηγία του FDA

Η μεγαλύτερη απόδειξη για τη χρησιμότητα του Airocide στην συνεχή αυτή μάχη είναι οι πιστοποιήσεις που διαθέτει από οργανισμούς, φορείς, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, αλλά και την ίδια τη NASA.

Πριν από κάποιους μήνες ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, γνωστός ως FDA, θέλοντας να ανταποκριθεί στη έντονη ανάγκη για λύσεις απέναντι στον SARS-CoV-2, εξέδωσε οδηγία για τη χρήση συσκευών που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ των εγκεκριμένων συσκευών, που αποτελούν μέρος της κάλυψής μας στην πρωτόγνωρη αυτή υγειονομική συνθήκη, βρίσκεται το Airocide, ως πιστοποιημένη ιατρική συσκευή τύπου ΙΙ (medical II). Το Airocide πληροί τα κριτήρια απόδοσης που περιγράφονται στην οδηγία του FDA για τη χρήση συσκευών που βοηθούν στην καταστροφή του SARS-CoV-2, ενώ έχει ούτως ή άλλως λάβει εδώ και χρόνια έγκριση ως ιατρική συσκευή. Στην οδηγία του αυτή ο FDA σημειώνει πως η αυξημένη πρόσβαση σε συσκευές αποστείρωσης, απολύμανσης και καθαρισμού αέρα μπορούν να μειώσουν το ρίσκο της έκθεσης των ασθενών, αλλά και των υγειονομικών υπαλλήλων στον SARS-CoV-2.

 

Η μελέτη του Ινστιτούτου Παστέρ στο Μοντεβιδέο

Την ίδια στιγμή το Ινστιτούτο Παστέρ του Μοντεβιδέο, στην Ουρουγουάη, προχώρησε πρόσφατα σε συστημική μικροβιολογική ανάλυση της ποιότητας του αέρα πριν και μετά την εγκατάσταση εξοπλισμού Airocide στους χώρους του, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους, όπως ένα νοσοκομείο, ένα εστιατόριο και μια αίθουσα εκδηλώσεων, προκειμένου να διαπιστώσει αν με τη χρήση του μειώνεται η κυκλοφορία μικροοργανισμών και κατά πόσο επιτυγχάνεται απολύμανση του αέρα.

Τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση της μελέτης, στους χώρους του ινστιτούτου, έδειξαν ότι η κυκλοφορία του αέρα μέσα στον εξοπλισμό Airocide συσχετίζεται με 38% μείωση της βακτηριακής ποικιλομορφίας που ανιχνεύτηκε στον αέρα μετά από 5 ώρες λειτουργίας του και ιδιαίτερα με τη μείωση του αριθμού των δυνητικά παθογόνων βακτηρίων. Επίσης, μετά από 5 ώρες λειτουργίας ήταν προφανές ότι τα ίχνη του συνθετικού γενετικού υλικού του ιού SARS-CoV-2 που εντοπίστηκαν στον αέρα ο οποίος εισερχόταν στον εξοπλισμό δεν ανιχνεύονταν στην έξοδο αέρα του εξοπλισμού Airocide.

Τα αποτελέσματα του δευτέρου σταδίου όσον αφορά την ταυτοποίηση των βακτηρίων με γονιδιωματική ανάλυση –στο εστιατόριο, το νοσοκομείο και την αίθουσα εκδηλώσεων- έδειξαν πως σε συγκεκριμένες καταστάσεις υπήρχαν τάσεις μιας πιθανής θετικής επίδρασης της συσκευής Airocide στην απομάκρυνση δυνητικά παθογόνων βακτηρίων.

 

Οι εφαρμογές

Το Airocide έχει τόσο οικιακή όσο και επαγγελματική χρήση. Εκτός σπιτιού βρίσκει εφαρμογή στην εστίαση, στα εμπορικά καταστήματα, στα ξενοδοχεία, στα supermarket, στην εκπαίδευση, στα κέντρα αισθητικής, στα γυμναστήρια, στα κομμωτήρια, σε γραφειακούς χώρους, στη βιομηχανία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ αποτελεί ιδανική λύση για χώρους υγείας, όπως τα νοσοκομεία, τα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά ιατρεία.

Η ειδοποιός διαφορά του από άλλες συσκευές καθαρισμού αέρα είναι πως βασίζεται σε μια προηγμένη τεχνολογία που δεν χρησιμοποιεί φίλτρα. Μάλιστα, το Airocide δεν παγιδεύει μόνο τους επιβλαβείς παθογόνους οργανισμούς που βρίσκονται στον αέρα, αλλά τους καταστρέφει, οξειδώνοντας το σωματίδιο Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξαλείφει ρύπους που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι ή που δεν μπορούν να φιλτραριστούν από φίλτρα HEPA.

 

INFO!

Airocide Ελλάδας

TC Group OE

Official Partner of Trust Hungary Corporation & Cellarius

gr address: Ifaistionos 5, Kavala

hu address: H-7900 Szigetvar HU

T: 2513010510

T: +30 6944 500 060 T: +30 6983 487 557

F: 2510838383

E-mail: info@tcgroup.gr

www.airocide.gr

www.tcgroup.gr

Μοιραστείτε το άρθρο.