Την εβδομάδα 9-13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η “Amgen Mission Week 2023”, μια εβδομάδα αφιερωμένη σε δράσεις και ενέργειες με θετικό κοινωνικό αποτύπωμα για τους ασθενείς, την κοινωνία και το περιβάλλον, στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά όλοι οι εργαζόμενοι της Amgen, με ευαισθησία, ενσυναίσθηση και υψηλό αίσθημα προσφοράς.

Φέτος, οι ομάδες της Amgen Hellas ένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν σε δράσεις που τους έφεραν ακόμα πιο κοντά σε συλλόγους ασθενών αλλά και ΜΚΟ, πάντα με σκοπό την κοινωνική προσφορά και τον θετικό αντίκτυπο.

Η Mission Week 2023 ξεκίνησε για την Amgen Ελλάδος με την συμμετοχή των υπαλλήλων της εταιρείας και των οικογενειών τους στο “Race for the cure 2023”, έναν συμβολικό αγώνα δρόμου ενάντια στον καρκίνο του μαστού, μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία της Amgen Hellas από εκπροσώπους του συλλόγου ασθενών «Πεταλούδα», τον οποίο η Amgen υποστηρίζει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στον αγώνα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την οστεοπόρωση. Μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική ανταλλαγή απόψεων, οι εργαζόμενοι της Amgen είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους του συλλόγου για τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ασθενείς με οστεοπόρωση αλλά ακόμα και για την σημαντική υποστήριξη που μπορούν να παρέχουν οι εταιρείες που θέλουν πραγματικά να βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών.

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με μια ακόμα εθελοντική δράση σε συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση “All For Blue”. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από τους εκπροσώπους του οργανισμού, στο πλαίσιο του οποίου οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενημερώθηκαν εκτενώς για τις δράσεις και το έργο της All For Blue και την αξία της προστασίας των θαλασσών μας, ενώ την επόμενη ημέρα η ομάδα της Amgen Ελλάδος ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας Α’ Αλίμου, συγκεντρώνοντας συνολικά από την ακτή και τον βυθό 64 κιλά απορριμμάτων.

Ο Danny Donkers, Country Lead της Amgen Ελλάδος, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Amgen Mission Week 2023: «Όλοι εμείς στην Amgen Hellas, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αλλά και να διοργανώνουμε ενέργειες με θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία μας. Η Mission Week αποτελεί για εμάς μια εβδομάδα αφιερωμένη στην προσφορά στους ασθενείς μας, αλλά και μια εβδομάδα συμμετοχής όλων μας σε δράσεις ευαισθητοποίησης με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα».

Η εβδομάδα προσφοράς #AmgenMissionWeek, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2022 και αποτελεί μια ευκαιρία για τους περισσότερους από 24.000 εργαζομένους της Amgen ανά τον κόσμο, να έρθουν πιο κοντά με τους ασθενείς και τους φροντιστές τους και να ενημερωθούν για το πως η ζωή τους αλλάζει προς το καλύτερο μέσα από τις θεραπείες που προσφέρει η εταιρεία. Μέσα από συντονισμένες ζωντανές συζητήσεις, εθελοντικές δράσεις, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις, όλοι οι εργαζόμενοί μας έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους, ενδυναμώνοντας την έννοια της αποστολής μας: να είμαστε στην υπηρεσία των ασθενών.