Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ιάσιμη πάθηση, εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως, γεγονός που καθιστά τον προληπτικό έλεγχο «κλειδί» για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα που στέλνει στις γυναίκες η ιατρική κοινότητα κάθε Οκτώβριο, μήνα ευαισθητοποίησης και αφύπνισης για τον καρκίνο του μαστού, θέλοντας να καταδείξει τα οφέλη της πρόληψης.

Στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού οι γυναίκες στη Θεσσαλονίκη έχουν πλέον έναν πολύτιμο «σύμμαχο», το Ακτινοδιαγνωστικό Ιατρείο Μαστού BREAST PROLIPSIS. Με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για την διάγνωση των παθήσεων του μαστού αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τις γυναίκες που έχουν βάλει την πρόληψη στη ζωή τους και θέλουν να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από κάθε πρόβλημα. Το BREAST PROLIPSIS – Αντιγόνη Αρχοντή προσφέρει σε όλες τις γυναίκες δωρεάν την 3D Ψηφιακή Μαστογραφία – Τομοσύνθεση με κάθε πλήρη προληπτικό έλεγχο μαστού.

Η σημασία των τακτικών εξετάσεων του μαστού είναι προφανής, αν λάβουμε υπόψη μας πως πλέον περί τα 2/3 των γυναικών που νόσησαν με καρκίνο του μαστού ζουν για πάνω από μια 20ετία, καθώς η πρόληψη σε συνδυασμό με τις αποτελεσματικότερες θεραπείες έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της νόσου. Με δεδομένο δε ότι ο καρκίνος του μαστού, τουλάχιστον σε πρώιμο στάδιο, δεν προκαλεί συμπτώματα, ο προληπτικός έλεγχος, ειδικά σε ηλικίες άνω των 40 ετών, κρίνεται απαραίτητος.

 

BREAST PROLIPSIS 


Πότε ξεκινά ο προληπτικός έλεγχος

Η πρώτη εξέταση που ενδείκνυται και ξεκινά ήδη από τη νεαρή ηλικία είναι η αυτοεξέταση με ψηλάφηση, ώστε η γυναίκα να γνωρίζει τον μαστό της και να μπορεί να αναγνωρίζει τυχόν αλλαγές του.

Από την ηλικία των 40 ετών εξέταση εκλογής για την ανίχνευση πρώιμου καρκίνου του μαστού και μοναδική διαγνωστική μέθοδος,  που αποδεδειγμένα συμβάλλει στη μείωση της θνητότητας από τον καρκίνο του μαστού, αποτελεί η Ψηφιακή Μαστογραφία.

Ο προληπτικός έλεγχος συνιστάται να επαναλαμβάνεται ετησίως.

Τα τελευταία χρόνια προτείνεται η πρώτη μαστογραφία να πραγματοποιείται στην ηλικία των 35 ετών ως εξέταση αναφοράς για τους επόμενους ελέγχους. Σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού η πρόληψη αρχίζει μία δεκαετία νωρίτερα από την ηλικία διάγνωσης της νόσου στη συγγενή πρώτου βαθμού.

Τη μαστογραφία έρχεται να συμπληρώσει ο υπέρηχος μαστού,  που ενδείκνυται κυρίως σε πυκνής σύστασης μαστούς και παρέχει επιπλέον πληροφορίες για τον χαρακτηρισμό ενός ψηλαφητού ή μαστογραφικού ευρήματος. Ο συνδυασμός μαστογραφίας – υπερήχου μαστού είναι η καλύτερη ασπίδα της γυναίκας απέναντι στον καρκίνο του μαστού και αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά εντοπισμού του.

 

3D ψηφιακός μαστογράφος από το BREAST PROLIPSIS

Το βασικότερο εργαλείο πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των παθήσεων μαστού του Ακτινοδιαγνωστικού Ιατρείου BREAST PROLIPSIS είναι ο υπερσύγχρονος 3D Ψηφιακός Μαστογράφος, ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας και  διαθέτει νέα ειδικά πίεστρα που ελαχιστοποιούν την ενόχληση και τον πόνο που συχνά νιώθουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της συμπίεσης του μαστού. Η τρισδιάστατη Ψηφιακή Μαστογραφία – Τομοσύνθεση αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο απεικόνισης του μαστού παρέχοντας μεγαλύτερη ευαισθησία και υψηλότερη ακρίβεια στην πρώιμη ανίχνευση βλαβών, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων.

Στο BREAST PROLIPSIS – Αντιγόνη Αρχοντή η τομοσύνθεση διενεργείται σε κάθε προληπτικό έλεγχο προσφέροντας πιο αξιόπιστα και ολοκληρωμένα αποτελέσματα σε κάθε γυναίκα.

 

BREAST PROLIPSIS

 

Ο επαγγελματισμός και η αξιοπιστία του BREAST PROLIPSIS αντανακλούν την υψηλή επιστημονική κατάρτιση της Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη Αντιγόνης Αρχοντή, η οποία έχει μετεκπαιδευτεί στην Απεικόνιση Μαστού στο James Paget University Hospital και στο King’s College Hospital της Μεγάλης Βρετανίας και πέραν των εξειδικευμένων υπηρεσιών της αντιμετωπίζει με ευαισθησία κάθε γυναίκα.

Το BREAST PROLIPSIS έρχεται να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για αξιοπιστία, υπευθυνότητα και ορθά αποτελέσματα, παρέχοντας εξατομικευμένο προληπτικό έλεγχο μαστού.

Βάλτε στον ετήσιο προγραμματισμό σας τη μαστογραφία και τον υπέρηχο μαστού και προλάβετε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά εν τη γενέσει τους. Επισκεφθείτε και εμπιστευθείτε το Ακτινοδιαγνωστικό Ιατρείο Μαστού BREAST PROLIPSIS – Αντιγόνη Αρχοντή, που θέτει στη διάθεσή σας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Λάβετε δωρεάν την 3D Ψηφιακή Μαστογραφία – Τομοσύνθεση σε κάθε πλήρη έλεγχο μαστού και συνεχίστε να φροντίζετε τον εαυτό σας.

 

Αρχοντή Αντιγόνη BREAST PROLIPSIS

INFO!

Αντιγόνη Αρχοντή

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης

www.breastprolipsis.gr