Αναρωτιέστε συχνά πώς έχουν αποκτήσει τα μοντέλα καλοσχηματισμένες γωνίες στα πρόσωπά τους, που τους προσδίδουν μια ξεχωριστή γοητεία και τον καλύτερο καμβά για το μακιγιάζ αλλά και τις φωτογραφίσεις; Η απάντηση σε πολλές περιπτώσεις –όταν η φύση δεν έχει προνοήσει σχετικά- είναι η τεχνική buccal fat pad removal, η αφαίρεση δηλαδή του λιπώδους σωματίου ανάμεσα στους μύες της μάσησης, στα μάγουλα, που έχει τη δυνατότητα να κάνει το πρόσωπο να μοιάζει πιο αδύνατο, αναδεικνύοντας τα ζυγωματικά και δημιουργώντας ζηλευτές αναλογίες.

Είναι η επέμβαση που προτιμούν συνήθως όσοι ασχολούνται με το μόντελινγκ στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα πρόσωπο με γωνίες, ιδανικό για τις επαγγελματικές τους φωτογραφίσεις. Αποτελεί όμως και την καλύτερη λύση για όσους διαθέτουν σχετικά φουσκωμένα μάγουλα, είτε λόγω πρόσφατης αύξησης βάρους είτε λόγω της κατατομής του προσώπου τους και θέλουν να αλλάξουν τις αναλογίες του. Η buccal fat pad removal δεν περιορίζεται μόνο στις γυναίκες, αλλά απευθύνεται και στους άνδρες.

 

Buccal Fat pad removal


Buccal
fat pad removal: Γωνίες στο πρόσωπο γρήγορα και εύκολα

Η τεχνική buccal fat pad removal πραγματοποιείται με μια μικρή τομή μέσα στο στόμα, προκειμένου να αφαιρεθεί μερικώς το λιπώδες σωμάτιο που βρίσκεται πολύ βαθιά κάτω από τα μάγουλα. Η ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί είναι στην κρίση του πλαστικού χειρουργού, γι’ αυτό και όσο μεγαλύτερη είναι η εμπειρία του τόσο μεγαλύτερη είναι η ακρίβειά του. Το γεγονός ότι η τομή είναι ενδοστοματική έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν φανερές ουλές μετά την επέμβαση, ενώ τα ράμματα απορροφώνται γρήγορα και εύκολα.

Για τη διενέργεια της buccal fat pad removal απαιτείται τοπική αναισθησία ή και μέθη, ενώ η νοσηλεία δεν ξεπερνά τις μερικές ώρες. Όσο για την αποθεραπεία είναι ανώδυνη, ομαλή και εύκολη, καθώς αυτό που κυρίως απαιτείται τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση είναι η κατανάλωση μόνο υγρών και μαλακών τροφών, ώστε να μην ασκούνται μεγάλες πιέσεις στην χειρουργηθείσα περιοχή. Δεν εμποδίζει δε τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς, που μπορεί να επανέλθει άμεσα στην εργασία και το πρόγραμμά του. Τα αποτελέσματα του buccal fat pad removal είναι εντυπωσιακά από την πρώτη στιγμή και όσο περνούν οι μέρες και αρχίζει να υποχωρεί το μικρό οίδημα, γίνονται όλο και περισσότερο ορατά. Μετά από περίπου ένα μήνα η εικόνα του προσώπου έχει αλλάξει και οι γωνίες εμφανίζονται τόσο φυσικά σαν να ήταν πάντα εκεί. Αν βρίσκετε πάντως σε περίοδο εγκυμοσύνης ή στη διαδικασία δίαιτας, καλό είναι να περιμένετε ώστε το βάρος σας να σταθεροποιηθεί προτού προχωρήσετε στην επέμβαση. Με δεδομένο ότι η περιοχή όπου εφαρμόζεται η τεχνική είναι πλούσια σε αγγεία και νεύρα, απαιτείται μεγάλη δεξιοτεχνία και εμπειρία από τον πλαστικό χειρουργό.

Η buccal fat pad removal μπορεί να εφαρμοσθεί συνδυαστικά και με άλλες επεμβάσεις που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του σχήματος του προσώπου, δίνοντας ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα. Αν ονειρεύεστε λοιπόν ένα σμιλευμένο πρόσωπο και θέλετε να αποχαιρετίσετε τα φουσκωμένα μάγουλά σας, αποκτώντας αναλογίες… μοντέλου, εμπιστευτείτε τη μέθοδο buccal fat pad removal και ετοιμαστείτε για… φωτογραφίσεις.

 

Παπαιωάννου Πρόδρομος Buccal fat pad removal

INFO!

Δρ Πρόδρομος Παπαϊωάννου

Πλαστικός Χειρουργός

www.drpapaioannou.gr