*Του Dr. Πρόδρομου Παπαϊωάννου, πλαστικού χειρουργού

Είναι το απόλυτο trend στο Hollywood και η πρώτη επιλογή των ηθοποιών που θέλουν γατίσιο βλέμμα, χωρίς ιδιαίτερα επεμβατικές τεχνικές και επώδυνα χειρουργεία. Πλέον όμως το cat eye lift, μια καινοτόμα τεχνική της βλεφαροπλαστικής, γνωστή και ως κανθοπλαστική ή κανθοπηξία, διαδίδεται στο εξωτερικό με ταχύτατους ρυθμούς και μεταξύ των κοινών θνητών που θέλουν να δουν τη ζωή, αλλά και τον εαυτό τους με άλλη… ματιά.

Έχετε λοιπόν βλέμμα κουρασμένο και μελαγχολικό και θα θέλατε να το δείτε να γίνεται σαγηνευτικό και μυστηριώδες γρήγορα και σχεδόν ανώδυνα, χωρίς να χρειάζεται να επιδίδεστε καθημερινά σε τρικ με το μακιγιάζ;  Το cat eye lift μπορεί στην κυριολεξία να μεταμορφώσει το πρόσωπό σας, βελτιώνοντας το σχήμα των ματιών σας και χαρίζοντας σας ζωντάνια.

 

Τι είναι όμως το cat eye lift;

Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, που πετυχαίνει τη στήριξη της έξω γωνίας των ματιών σε ένα υψηλότερο σημείο. Όταν η έξω γωνία βρίσκεται εξαιτίας ανατομικών λόγων ή ως συνέπεια της ηλικίας χαμηλότερα από την έσω γωνία, το βλέμμα δείχνει θαμπό και λυπημένο και η κανθοπλαστική μπορεί να δώσει τη λύση.

Σε αντίθεση με την κλασική βλεφαροπλαστική, που θεωρείται μια επέμβαση κόντρα στον χρόνο και γίνεται με διάφορες τεχνικές ώστε να βελτιωθούν το άνω και κάτω βλέφαρο, το cat eye lift είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο κυρίως σε νεότερους ασθενείς και στόχο έχει να αλλάξει το άνοιγμα των ματιών τους, οδηγώντας σε ένα πιο αμυγδαλωτό σχήμα. Βέβαια από την καινοτόμα αυτή τεχνική μπορούν να επωφεληθούν όλες οι ηλικίες, όπως επίσης και τα δύο φύλα, ενώ συνδυαζόμενη και με άλλες μεθόδους της βλεφαροπλαστικής μεγιστοποιεί τα οφέλη της.

 

Cat eye lift Παπαιωάννου

Cat eye lift: Η διαδικασία και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία συνήθως γίνεται υπό τοπική αναισθησία και διαρκεί μόλις 45 λεπτά, ο πλαστικός χειρουργός ανορθώνει με εξαιρετική ακρίβεια την εξωτερική γωνία των ματιών, εκεί όπου τα βλέφαρα ενώνονται, που είναι γνωστή ως κανθός. Μια μικροσκοπική τομή πραγματοποιείται στο σημείο αυτό, ώστε ο χειρουργός να μπορέσει να φτάσει στις υποκείμενες δομές, όπως είναι ο τένοντας του κανθού, ο οποίος στηρίζει την έξω γωνία του ματιού. Ο χειρουργός κόβει τον τένοντα, τον τεντώνει, τον τραβά σε ένα ψηλότερο σημείο και τον στερεώνει εκ νέου με ράμματα προτού κλείσει τις τομές.

Η ελάχιστα αυτή επεμβατική μέθοδος μπορεί να συνοδευθεί από οίδημα και λίγες μελανιές που φεύγουν εντός 15 ημερών, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους χωρίς κανένα πρόβλημα μετά από μία μόλις εβδομάδα. Με δεδομένο δε ότι οι τομές στη γωνία των ματιών είναι μικροσκοπικές και ακολουθούν τις φυσικές γραμμές και πτυχώσεις του προσώπου, δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια μετά την επέμβαση, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο σε μια αλλαγή την οποία οι ασθενείς θέλουν να φαίνεται φυσική.

Το cat eye lift μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά τη διάθεσή σας, όχι μόνο λόγω της βελτίωσης του σχήματος των ματιών και της σαγήνης που τους προσθέτει, αλλά και γιατί χαρίζει στο πρόσωπο ένα βλέμμα χαρούμενο, πιο λαμπερό, νεανικότερο και με ένα κέφι που αντανακλάται σε αυτό.

 

Το cat eye lift πάντως είναι μια αισθητική επέμβαση που απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία κατά την επιμήκυνση του ανοίγματος του ματιού και την ανύψωση της εξωτερικής γωνίας. Γι’ αυτό και στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού, όπως ο Δρ Πρόδρομος Παπαϊωάννου της Papaioannou Plastic Surgery, γίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο ομορφιάς, χωρίς ουλές, επώδυνες αναρρώσεις και επιπλοκές. Αποκτήστε λοιπόν ένα γατίσιο βλέμμα με την κανθοπλαστική και αφήστε τη γοητεία των ματιών σας να κάνει τα υπόλοιπα.

 

Παπαιωάννου Πρόδρομος

INFO!

Δρ Πρόδρομος Παπαϊωάννου

Πλαστικός Χειρουργός

www.drpapaioannou.gr