«Με την έναρξη προγραμματισμού και διάθεσης του επικαιροποιημένου εμβολίου έναντι της COVID-19, διαπιστώσαμε ότι, παρόλο που δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού και στα παιδιά, εντούτοις δεν διευκολύνεται η πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, σε επιστολή προς τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Σημειώνει ότι τα διαθέσιμα ραντεβού είναι μόνο καθημερινές και μόνο πρωινές ώρες. Το χρονικό αυτό διάστημα τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο αλλά και οι περισσότεροι γονείς στην εργασία τους.

Επιπλέον, μετά τις 31/03/2023, μετά την άρση όλων των μέτρων αποφυγής της διασποράς της νόσου, έπαψε να ισχύει και η ευνοϊκή διάταξη της δικαιολόγησης των απουσιών των μαθητών λόγω εμβολιασμού έναντι του SarsCov-2.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στον εμβολιασμό όλων όσων το επιθυμούν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ζητά να επανεξεταστεί το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων, καθώς και η επαναφορά του μέτρου της δικαιολόγησης των απουσιών των μαθητών για την ημέρα/ώρες, που εμβολιάζονται.

Τέλος και προκειμένου να περιοριστεί η αυξημένη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα ενόψει του χειμώνα, ζητά να ενεργοποιηθεί και για την τρέχουσα σχολική χρονιά η εγκύκλιος που προβλέπει την μη προσμέτρηση των απουσιών λόγω covid-19 και εποχικής γρίπης μέχρι 5 ημέρες για τους μαθητές που νοσούν.