Από τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα Dentist Pass, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο «Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου», που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, για πρώτη φορά το Υπουργείο Υγείας θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να έχουν οδοντιατρική κάλυψη. Αποτελεί δε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για οδοντιατρικές πράξεις, κάτι που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Dentist Pass: Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

  • Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  • Φθορίωση δοντιών
  • Καθαρισμός
  • Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

Dentist Pass»: Πώς θα το λαμβάνουν οι γονείς

Οι γονείς θα μπορούν να προμηθευτούν το Dentist Pass μέσω gov.gr.Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό.

Για να λάβουν  το voucher «Dentist Pass», οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τα παρακάτω βήματα:

Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.

Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Dentist Pass: Πώς θα γίνεται η εγγραφή

Οι γονείς, όταν ενεργοποιηθεί η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα υποβάλλουν αίτηση στο gov.gr. Σε αυτή θα πρέπει να συμπληρώνουν:

  • τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
  • τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος
  • τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και
  • τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους