Επεκτείνεται το πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου και στα παιδιά ως 17 ετών, το οποίο μέχρι πρότινος απευθύνονταν μόνο σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Με νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το Dentist Pass  η επιδότηση ύψους 40 ευρώ θα επεκταθεί και για τους εφήβους έως 17 ετών. Πρόκειται για μια σημαντική παροχή, καθώς ουσιαστικά θα διπλασιαστεί ο πληθυσμός – στόχος της σημαντικής προληπτικής οδοντιατρικής δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Dentist Pass περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών και καθαρισμό. Επίσης, τα παιδιά και οι γονείς τους θα λάβουν ενημέρωση και οδηγίες για την καλή στοματική υγιεινή.

Το επίδομα θα χορηγηθεί στον έναν από τους δύο γονείς, ο οποίος θα πρέπει να μπει στο gov.gr για να εκδώσει την κάρτα χρηματοδότησης (dentist pass).

Πώς γίνονται οι αιτήσεις για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας

Είσοδος με κωδικούς Taxisnet και συμπλήρωση: ΑΜΚΑ παιδιού και στοιχεία επικοινωνίας γονέα (Διεύθυνση e-mail, Αριθμός κινητού τηλεφώνου).

Το κινητό που θα δηλωθεί να διαθέτει δυνατότητα NFC και η εξαργύρωση της κάρτας θα γίνεται στα POS των οδοντιατρείων.

Το ραντεβού μπορεί να γίνεται σε οδοντίατρο της επιλογής σας και καλύπτει δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει: έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών, καθαρισμός – απομάκρυνση πλακών κι οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.